Primčeva ulica v Mariboru

FOTO: Ognjeni zublji odnesli zaloge za revne otroke

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
12. 2. 2018, 20.00
Posodobljeno: 12. 2. 2018, 20.03
Deli članek:

V požaru je povsem zgorelo skladišče, v katerem je društvo Križemrok hranilo zaloge za revne otroke. Zgorel je tudi del stavbe, ki je bila namenjena športni dejavnosti.

Facebook
Ognjeni zublji so popolnoma uničili leseni objekt.

V noči na soboto, nekaj po 3. uri, je zagorelo v Primčevi ulici v Mariboru, in sicer v skladišču, v katerem društvo Križemrok hrani zaloge za revne otroke, del stavbe pa je bil namenjen za športno dejavnost. Kot so zapisali na spletni strani Gasilske brigade Maribor, je zagorel leseni objekt (15 kvadratnih metrov) ob stanovanjski stavbi. Ogenj se je preselil tudi na ostrešje tega objekta in ga nekaj uničil. Požar so pogasili skupaj z gasilci PGD Maribor - Studenci in pozneje prezračili prostore ter jih pregledali s termokamero.Vzrok požara in višino materialne škode pristojne službe še ugotavljajo.

GB Maribor
Na intervenciji so poklicnim gasilcem pomagali tudi prostovoljci.

Požar je uničil prostor, v katerem so imeli zaloge za otroke in družine, ki potrebujejo pomoč, medtem ko so neuničene prepojene z dimom in povsem namočene ter jih bo nemogoče dati tistim, ki so jim bile namenjene. Ogenj je poškodoval tudi opremo za poletna letovanja revnejših otrok in del strehe, zato so gasilci društvu posodili folijo za prekritje; zgorele so jim namreč tudi cerade, ki jih uporabljajo na poletnem taboru.

Tejo Drevenšek, eden od soustanoviteljev in predsednik humanitarnega društva Križemrok, ki se financira izključno z donacijami, je prek družbenega omrežja sporočil: »V naslednjih dneh bomo izračunali, koliko nas vse skupaj stane in kaj bi najbolj potrebovali, da bomo tudi letos lahko nemoteno izpeljali dva poletna tabora za otroke. Tukaj prosimo za pomoč že vnaprej. Spet bi radi mladim ponudili prostore za gibanje in rekreacijo in še veliko tega.« Sicer pa se, neuradno, omenjata dva možna vzroka požara – samovžig zaradi dotrajane električne napeljave in celo požig.