Vračanje na stare tire

Konec zatišja: Pahorja so pograbili tudi na tujem

T.L.
26. 1. 2018, 10.06
Posodobljeno: 26. 1. 2018, 10.54
Deli članek:

Povolilnega "instagram zatišja" je očitno konec, Pahor se kot "slovenski predsednik instagrama" v vsebini svojih objav vrača na stare tire.

Bobo
Ob prevzemu novega mandata si Pahor, kot je dejal, dovoli misliti, da je bila podpora na volitvah precej povezana z njegovim dosedanjim trudom in delom.

Potem ko je na zadnjih predsedniških volitvah Borut Pahor vendarle uspel zmagati in si zagotoviti drugi predsedniški mandat, je obljubil tistim, ki so volili zanj in tistim, ki niso, da se bo v novem mandatu obnašal "bolj predsedniško". Eden od pogostejši očitkov v času predsedniške kampanje se je namreč nanašal tudi na objave, ki so se znašle na družbenih omrežjih pod predsednikovim imenom, stvari pa so šle tako daleč, da je še britanski časnik The Guardian marca lani objavljen članek o Pahorju naslovil z "Barbika, in ne baraba: Spoznajte Boruta Pahorja, slovenskega predsednika instagrama".

Zdaj se je očitno povolilno "instagram zatišje" končalo, saj se je Pahor zaradi objave na svojem instagramu znova znašel v tujih medijih. Tokrat njegov "glas" sicer (še) ni segel do Otoka, so pa o Pahorjevi objavi pisali različni hrvaški in srbski mediji. Pahor je namreč s svetom delil očitno hudo dilemo, ki ga je mučila te dni: ali naj gre v solarij ali ne. Zapisal je: "Pri 55-ih letih sem zguban kot pes pasme mops. To je davek na kajenje v mladosti in spanje na soncu celo življenje. Mogoče pa nocoj ne bi šel v solarij?"

Odmev v tujini

Ob tako imenovanih "hashtagih" pa dodal #questioningmyself #pahor #president #presidentpahor #slovenia. No, zdaj vsi na svetu, ki razumejo angleško, vedo, s kako velikimi težavami se ubada Pahor v državi, v kateri drugih težav očitno ni, in se cedita med in mleko, dileme državljanov pa ne sežejo dlje od tega, kako se bodo naličili, lepo oblekli in odpravili v solarij.  

"Neobičajna objava predsednika ene od evropskih držav", je o Pahorjevi objavi zapisal srbski B92.

"Slovenskega predsednika Boruta Pahorja te dni znova kritizirajo zaradi bizarne objave na instagramu, v kateri ob fotografiji svojega obraza, na kateri je naredil grimaso, piše o borbi proti gubam," začne članek Jutarnji list. In doda tudi pojasnilo, ki je naknadno prišlo iz kabineta predsednika države, češ, da je predsednik z objavo želel mlade opozoriti na posledice nezdravih navad. Ker pa se je predsednik z zgubanim obrazom ukvarjal v času stavke javnega sektorja in so se nanj zaradi zgrnile številne kritike, so v Pahorjevem kabinetu še dodali, da je o problematiki plač pred stavko predsednik že večkrat govoril in da ni potrebno, da se oglasi vsakokrat ter da je njegovo stališče višje plače, nižji davki in večja fleksibilnost trga. 

Hrvaški Index pa je v naslovu začel "Pahorja ali imajo radi ali ga sovražijo, zdaj je napisal... " in nadaljevali s citatom iz instagrama. 

Burni pa so bili odzivi uporabnikov družbenih omrežij. Kakorkoli že, Pahorju je uspelo, da si je za nekaj dni priboril pozornost tako domačih kot tudi tujih medijev in ljudi, ki so prav zaradi objave o gubah morda znova skrbneje prečesali druge objave na njegovih družbenih medijih.