Šport in politika

FOTO: V Pahorjevi družbi ni kazal pretiranega zanimanja

T.L.
18. 1. 2018, 09.29
Posodobljeno: 18. 1. 2018, 09.52
Deli članek:

Pahor v Zagrebu tudi o slovensko-hrvaškem arbitražnem sporu.

twitter/Borut Pahor
Ob Pahorju je sedel tudi njegov sin Luka.

Eden prvih, ki je po dramatičnih trenutkih slovenske rokometne reprezentance po tekmi z Nemčijo najavil, da prihaja v Zagreb na tekmo proti Črni gori, je bil predsednik republike Borut Pahor

Pahor se je držal tradicije in je s tribun ekipo bodril tudi z mahanjem s slovensko zastavo. Kar pa je padlo v oči hrvaškim novinarjem, je bila družba, v kateri je dogajanje spremljal Pahor. Znano je namreč, da ima Pahor dobre odnose z ženskimi predstavnicami hrvaške visoke politike, včeraj pa je tekmo gledal v družbi s soprogom hrvaške predsednice Kolinde Grabar-KitarovićJakovom Kitarovićem, ki pa, kot so zapisali kolegi pri hrvaškem Indexu, poleg dobro razpoloženega Pahorja ni deloval preveč zainteresiran za dogajanje na igrišču. 

Malce bolj resno: je pa Pahor v Zagrebu za hrvaško nacionalno televizijo tudi komentiral spor med državama. Sporočil je, da verjame v dialog, za katerega pa je potrebna potrpežljivost. Dodal je še, da je prepričan, da se dva naroda, ki nikoli nista bila v vojni, dva sosednja naroda, kar je redkost v Evropi, ne bosta spuščala v spor, ampak da bosta na koncu našla pot do mirne rešitve.