Apetiti so se povečali

FOTO in VIDEO: Vujović: Bili smo čustveno izpraznjeni

T.L.
18. 1. 2018, 07.15
Posodobljeno: 18. 1. 2018, 09.09
Deli članek:

Po zmagi nad Črno goro in drami minulih dneh so se slovenski rokometaši "sestavili" in nadaljujejo s tekmovanju. Vse karte so še odprte.

Martin Metelko / M24.si

Slovenski rokometaši so uspeli: odmislili so razočaranja s prvih dveh tekem na evropskem prvenstvu v rokometu in po začetnih težavah na odločilni tekmi proti Črni gori vendarle ujeli pravi ritem ter premagali nasprotnika z 28:19. Na delo sodnikov, sodila sta Hrvata, tokrat ni večjih pripomb. V prvem polčasu našim ni "steklo" in končalo se je z golom razlike v prid Sloveniji ter rezultatom 14:13. 

V drugem polčasu so se naši razigrali. Po koncu tekme je Borut Mačkovšek po poročanju STA o tem povedal: "Prvi polčas je bil težak, Črnogorci so nam pokazali zobe. V drugem polčasu smo se zbrali, zaigrali vrhunsko obrambo in prejeli le šest golov." To je ponovil tudi Gašper Marguč. "V prvem polčasu smo igrali v krču, v drugem pa smo se v garderobi dogovorili, da moramo dvigniti igro v obrambi. Manjkalo je predvsem intenzivnosti, ko smo to dodali, je stekla tudi naša igra." Matic Suholežnik pa je dodal, da so se v začetku malce lovili, "v drugem polčasu pa se je naš 'stroj' ogrel na pravo temperaturo. Pred tekmo smo vedeli, da nas čaka zahtevna tekma, na tem prvenstvo nobene ekipe ne moreš premagati po petnajstih ali dvajsetih minutah."

Martin Metelko / M24.si
Črnogorci so imeli nekaj težav z raztrganimi dresi.

"Nismo mogli pričakovati, da bomo v 30 minutah premagali ekipo, ki se enako kot mi bori za nadaljevanje v drugi rog obstanek, je po koncu tekme za RTV Slovenija povedal selektor Veselin Vujović. "Mogoče smo bili po tekmi z Nemci in vsem, kar se je dogajalo, nekoliko čustveno izpraznjeni in smo potrebovali, da 'vstopimo' v tekmo, v ritem. Sprva smo imeli nekaj težav v obrambi, po menjavi Mlakarja z Žabičem pa smo v nadaljevanju odpravili to težavo in dosegli nekaj lahkih golov. Dejal je, da je bilo nekaj napak v napadu in da je jezen na Bezjaka in Zarabca, saj da od njiju ne pričakuje takšnih stvari. Čestital je svojim fantom, o polfinalu pa Vujović ni želel govoriti in je dejal, da se bodo ukvarjali z vsako tekmo posebej, ob tem pa skušali popraviti svoje napake in napake drugih ekip.  

Martin Metelko / M24.si

Martin Metelko
Veselin Vujović

Martin Metelko / M24.si