Zmaga!

Črnogorci klonili, Slovenci napredovali v drugi del

J.P./STA
17. 1. 2018, 22.08
Posodobljeno: 17. 1. 2018, 22.17
Deli članek:

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je po današnji zmagi nad Črno goro z 28:19 (14:13) v tretjem krogu skupinskega dela evropskega prvenstva na Hrvaškem prebila v drugi del tekmovanja v Varaždinu.

M24

Slovenijo v drugem delu tekmovanja čakajo tekme s Španijo, Dansko in Češko, najboljšimi tremi izbranimi vrstami iz skupine D. Slovenija, ki je v skupini C zasedla tretje mesto, se bo v petek, 19. januarja, najprej pomerila z Dansko, nato jo v torek, 23. januarja, čaka obračun s Španijo, dan kasneje pa še s Češko.

Martin Metelko

V Varaždin nihče s polnim izkupičkom

Slovenija bo v Varaždin iz skupine C odšla s točko, prav nobena reprezentanca pa tekmovanje v varaždinski skupini ne bo začela s polnim izkupičkom. Svojo prvo točko so danes proti Nemčiji (25:25) izgubili Makedonci, prvi dve pa Španci, ki so morali priznati premoč Dancem. 

Danci so v prejšnjem krogu izgubili proti Češki, ki je danes premagala Madžarsko z 32:27. Madžari odhajajo domov, Španija, Danska in Češka pa v Varaždin z dvema točkama. 

Makedonci so presenetljivo osvojili prvo mesto v skupini C in bodo v nadaljevanje tekmovanja s seboj vzeli tri točke, Nemci pa dve. Proti favoriziranemu tekmecu so se vso tekmo dobro držali, na koncu pa imeli celo priložnost za zmago. Njen "težkokategorni" pivot Stojanče Stoilov se je 15 sekund pred koncem sam znašel na črti, ki označuje kazenski prostor, a mu je vratar Silvio Heinevetter strel ubranil. Nemci so imeli 11 sekund za zadnji napad, vendar so izsilili le zaključni strel z devetih metrov, ki pa je končal v živem zidu. Z osmimi goli je bil najboljši strelec tekme Steffen Weinhold, pri Makedoncih jih je Filip Taleski dosegel šest. 

Napredovanje iz skupine D so si v prvi današnji tekmi zagotovili Čehi, ki so s 33:27 ugnali Madžare in jih tako poslali domov. Junak tekme je bil Ondrej Zdrahala, ki je k zmagi prispeval kar 14 golov, pri Madžarih jih je devet dosegel znanec s slovenskih igrišč Mate Lekai. 

O končnem vrstnem redu v skupini pa je odločala tekma med Španijo in Dansko. Španija jo je izgubila, a zaradi visoke zmage nad Čehi osvojili prvo mesto, druga je Danska, tretja pa Češka, vse pa naprej odnašajo po dve točki. 

Danci so vodili večji del tekme, sedem minut pred koncem tudi že s petimi goli razlike. Njihov najboljši strelec je bil Peter Balling Christensen, pri Špancih je šest golov dosegel Aleks Dušebajev.