Mobilna verzija
22:39 22. marec 2018

Pretreseni selektor Vujović razmišlja celo o koncu trenerske poti

G.G./STA Skopje
54 Posodobljeno: 13:17 / 14.1.2018

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović dan po bolečem porazu svojih varovancev na uvodni tekmi evropskega prvenstva v Zagrebu proti Makedoncem ni mogel skriti razočaranja, zmotilo pa ga je tudi sojenje.

veselin vujovic

Veselin Vujović pravi, da mora biti na tekmi z Nemčijo naša obramba na najvišji možni ravni. Foto: Profimedia

"Tekmo z Makedonijo sem si ogledal trikrat. Prvič takoj po tekmi, drugič ob štirih zjutraj in tretjič tik pred današnjim dopoldanskim treningom. Med ogledom sem bil zelo objektiven, navkljub temu pa sem naštel vsaj 19 napak v našo škodo," je tik pred današnjim prvim treningom v mali dvorani Doma sportova v Zagrebu, ki je le streljaj oddaljena od reprezentančnega hotela Panorama, uvodoma dejal Vujović.

"Sodnika sta nas pošteno onemogočila. Preprečila sta nam hitro izvajanje sredine igrišča in povsem zatrla naš način igre. Če bi se to zgodilo velikim reprezentancam, kot so Francija, Nemčija ali Danska, potem bi bil to velik škandal. Zahtevale bi se zamenjave sodniških parov, mi pa smo na našo veliko žalost v takšnem položaju, da moramo spustiti glave in si reči, da smo majhen narod, naša reprezentanca je izjemno simpatična, Vujovićeve besede pa so navadna neumnost. Ne preostane nam nič drugega, kot da čim hitreje pozabimo na tekmo z Makedonci, s svojimi igralci se o njej ne mislim več pogovarjati," je dejal Črnogorec, ki je priznal, da je imel že pred tekmo slab občutek.

"Takoj, ko ki je direktor naše reprezentance Uroš Mohorič prek SMS sporočila poslal sodniški par za uvodno tekmo z Makedonijo, sem mu odgovoril, da smo v 'k...'. Že moje srečanje z romunskim parom na igrišču je bilo izjemno čudno, prišla sta do mene in mi dejala, da sta s sojenjem začela, ko sem sam začel svojo trenersko pot, zdaj pa sta na koncu svoje sodniške poti. Ne vem kaj natančno sta mi s tem hotela povedati, a prepričan sem, da bosta v nadaljevanju letošnjega evropskega prvenstva za nagrado dobila tudi kakšno tekmo za odličja, EHF se jima bo bržkone na ta način zahvalila za njun rokometni prispevek," je ogorčeno dejal Vujović in dodal: "Na žalost ima sodniška organizacija v Sloveniji, Evropi in svetu prevelik vpliv v rokometu, pomembnejši so od trenerjev, igralcev in gledalcev. Z njo sem v preteklosti že vodil številne bitke in jih vselej izgubil. Iskreno razmišljam, da po tem ciklusu končam svojo trenersko pot. Razočaran sem, delo je preveč stresno, od živčnosti se mi pojavljajo izpuščaji na rokah, zakaj bi ogrožal svoje zdravje. Pri vsem tem pa mi je najbolj žal navijačev, včeraj se je v Areni zbralo pet ali šest tisoč Slovencev, ki so bili priče pravi sodniški kraji."

Slovenijo po dnevu premora v ponedeljek čaka zahtevna tekma z Nemčijo. Na dosedanjih velikih tekmah je še ni premagala, branilka naslova evropskih prvakov pred dvema letoma na Poljskem pa je svoje negovane mišice pokazala že na uvodni tekmi, ko je Črno goro prepričljivo premagala z 32:19.

Vaš prispevek