ZDRAVLJENJE

»Moja največja želja je, da bi sin spregovoril«

S.A.
23. 12. 2017, 19.50
Deli članek:

Obiskali smo Neli Tejlor in njenega sina Aljana, ki so mu pri treh letih diagnosticirali avtizem. Aljan potrebuje zdravljenje, ki je drago. Družini vsak evro pride še kako prav.

Sašo Avramovič
Neli Tejlor in sedemletni sin Aljan.

V okviru naše dobrodelne akcije, ki je potekala čez poletje, smo pomagali tudi mamici Neli Tejlor in njenemu sinčku, sedem let staremu Aljanu, ki živita na Jesenicah. Dečku so pri treh letih diagnosticirali avtizem, zaradi katerega ima precej težav, posebno pri komunikaciji in čustvovanju. »Najhuje je, da Aljan ne govori. Tako se morava sporazumevati na drugačne načine. Moja največja želja je, da bi spregovoril. Sploh ko ga kaj boli in joče, si želim, da bi lahko povedal, kaj ga tare,« je iskreno željo izpostavila njegova mamica.

Sašo Avramovič
Jure Skok, podjetnik iz Ivančne Gorice, je Neli in Aljanu predal donacijo oz. kuverto.

Vsi, ki bi želeli Neli in njenemu sinu Aljanu finančno pomagati, lahko donacijo nakažete na transakcijski račun: SI 56 0510 070 452 55 861.

Plačljiva diagnostika

Živita sama, Neli tudi nima službe, zato težko shajata. Ker deček potrebuje zdravljenje, jima je pomoč, ki sta jo prejela kot sodelujoča v naši akciji, še kako prav prišla. »Najprej morava z Aljanom opraviti nekaj plačljive diagnostike, potem pa se začne dveletno zdravljenje, ki vključuje dietno prehrano za avtiste, ki ni poceni, in posebne kapljice. Tudi te so zelo drage; za en mesec kapljic bom odštela več kot 300 evrov,« je pojasnila Neli. Opisala je, da bo treba sprva v tujini opraviti preiskave, in ko bodo prejeli izvide, se bo zdravljenje lahko začelo. Vse skupaj bo potekalo postopoma, najprej po dve kapljici na dan, potem pa čedalje več.

Sašo Avramovič
Družili smo se v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, ki ga čez teden obiskuje Aljan.

Ko se bo zdravljenje začelo, bo vse skupaj potekalo počasi in postopoma. Najprej po dve kapljici zdravila na dan, potem pa čedalje več.

Hvalevredna poteza!

Predvčerajšnjim smo Neli in Aljana obiskali v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica, ki ga Aljan obiskuje čez teden. Po kratkem pogovoru in sproščenem druženju se nam je pridružil tudi Jure Skok, podjetnik iz Ivančne Gorice, ki je poskrbel za hvalevredno potezo. Neli in Aljanu je predal donacijo oziroma kuverto, v kateri je bilo 300 evrov, in tako družini finančno pomagal. Letos je sicer že tretje leto zapored daroval denar tistim, ki ga zares potrebujejo. Vsi, ki bi želeli Neli in njenemu sinu finančno pomagati, lahko donacijo nakažete na transakcijski račun:  SI 56 0510 070 452 55 861.