Čiščenje

FOTO: Policistom je prekipelo, stvari so vzeli v svoje roke!

S.A.
5. 12. 2017, 20.00
Deli članek:

Policistke in policisti na mejnem prehodu Gruškovje so za dva dneva zamenjali potne liste in žige za krpe in čistila. Pogodbeni izvajalec svojega dela namreč ni opravljal kakovostno.

PU Maribor
Čiščenje je potekalo novembra, še pred »veselim« decembrom.

Policistke in policisti postaje mejne policije Gruškovje so se naveličali delati v nečistem delovnem okolju, ki bi jim ga na »njihovem« Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje moral očistiti pogodbeni izvajalec. Slednji, kot je razvidno s fotografij, svojega dela ni opravljal kakovostno, zato je tamkajšnjim policistkam in policistom prekipelo ter so se odločili stvari vzeti v svoje roke.

PU Maribor
Umazana kabina …

Zamenjali potne liste …

»Ker se policisti zavedajo, da si potniki že na mejnem prehodu ustvarijo prvi vtis o državi, v katero vstopajo, so novembra zavihali rokave ter za dva dneva zamenjali potne liste in žige za krpe in čistila. Sami so si očistili delovna mesta, v katerih delajo, kabine (zunaj in znotraj), prednjo stran objekta postaje, žaluzije in delovno opremo (računalnike, čitalce, tipkovnice …). Zdaj se na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje spet vse blešči. Čestitke in naj vzgledi vlečejo!« je pridno delo policistk in policistov na facebooku pohvalil Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi v mariborski policijski upravi.

PU Maribor
Še ena od fotografij pred čistilno akcijo …

Najmanj gneče

Izvedeli smo, da je čistilna akcija potekala pred časom, že pred »veselim« decembrom, čistili pa so dva dneva, v času, ko je bilo na mejnem prehodu najmanj gneče oziroma najmanj prometa. Mednarodni mejni prehod Gruškovje je bil sicer zgrajen leta 2003, prometu pa predan aprila leta 2004, še pred vstopom Slovenije v Evropsko unijo. Gre za enega od treh mednarodnih cestnih mejnih prehodov na schengenski meji, na katerem so vse potrebne službe za nadzor vseh vrst blagovnega prometa. Poleg avtoceste je za prehajanje tovornega prometa zgrajena posebna »kamionska cesta« tako na izstopu kot vstopu v Slovenijo.

PU Maribor
Zavihali so rokave.

PU Maribor
Zdaj se na mejnem prehodu spet vse blešči.