Sneg

FOTO: Snežna pravljica je tu, kmalu tudi do nižin

T.L.
7. 11. 2017, 17.23
Posodobljeno: 7. 11. 2017, 20.22
Deli članek:

Prihodnji teden bodo temperature zjutraj zelo nizke. Sneg pa naj bi dosegel tudi nižine.

Reuters
Zima je tu.

Veliko krajev po Sloveniji je že lepo pobeljenih in zimska pravljica ni več oddaljena fantazija. Snega je zapadlo toliko, da se konec tedna že začenja smučarska sezona na Kaninu, kot pa kažejo napovedi - ki jih sicer še ne moremo jemati s 100-odstotno zanesljivostjo -, pa se nam v prihodnjih dneh sneg obeta tudi v nižinah.

http://meteo.arso.gov.si
Rudno polje danes.

Priljubljena vremenska aplikacija Accuweather tako napoveduje sneg v Ljubljani za ponedeljek. Natančneje: za ponedeljkovo napoved so napovedali obdobja sneženja, sodre, ledenega dežja in dežja. Temperature bodo pa nizke: od minus 4 do 7 stopinj Celzija. Nizke temperature napovedujejo za ves prihodnji teden.

Naša uradna Agencija za okolje (Arso) za ponedeljek zaradi časovne oddaljenosti (razumljivo) ni izdala natančnejše vremens enapovedi. Je pa med obetui za naslednje dni mogoče prebrati: "Naši kraji bodo v soboto na robu območja visokega zračnega tlaka, ki pa bo slabelo. V nedeljo in ponedeljek bomo pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad osrednjim Sredozemljem, sredi prihodnjega tedna pa se bo nad Alpami in srednjo Evropo krepilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto bo precej sonca, od nedelje pa bo prevladovalo oblačno vreme. Verjetnost za padavine se bo povečala v nedeljo popoldne in v ponedeljek. Hladno bo, najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 5 do 10 stopinj Celzija."