Zedinjena Slovenija

Šiško gre s svojim gibanjem nad parlament

lt
25. 10. 2017, 07.00
Deli članek:

Predsedniški kandidat stranke Gibanje Zedinjena Slovenija Andrej Šiško je ocenil, da je rezultat volitev ponarejen, prirejen in lažen.

bobo
Političnemu nasprotniku je leta 1992 že nastavil bombo v avto, k čemur naj bi ga napeljal Zmago Jelinčič Plemeniti.

»Celotna kampanja je bila nesvobodna, neustavna, nezakonita in tako dalje. Glede na to dejstvo pa s samim rezultatom moramo biti zadovoljni,« je dejal Šiško, ki se je z rezultatom 2,22 odstotka uvrstil na peto mesto in tako prehitel kandidatko vladajoče stranke SMC Majo Makovec Brenčič. »Mislim, da je to dokaz nezadovoljstva s trenutno vladajočo strukturo,« sklepa Šiško.

STA
Šiško ni prepričal volivcev, je pa zasedel dobro 5. mesto.

Na vprašanje, kako tolmači dejstvo, da je bila volilna udeležba najnižja ravno v Mariboru, od koder prihaja, je odgovoril, da so Maribor načrtno gospodarsko uničili. Slabih 40 odstotkov volilne udeležbe pripisuje nezadovoljstvu ljudi, ki morajo na delo hoditi v Avstrijo. Za odtenek višjo podporo – slabih pet odstotkov – na Štajerskem pa razume kot posledico svoje lokalne prepoznavnosti.

»Ljudje sploh niso imeli priložnosti vedeti, da kandidiram na teh volitvah. Tu se je več kot očitno pokazalo, da so te volitve neveljavne,« je kritičen do medijskega pokrivanja svoje kandidature.

Če ne pridejo v parlament, bo vojna

»Na državnozborskih volitvah imamo dve ligi; prva liga so parlamentarne stranke, v drugi ligi pa tekmujejo tiste, ki se samo potegujejo za parlament,« dodaja k svoji napovedi, da bo z Gibanjem Zedinjena Slovenija nastopil na državnozborskih volitvah. »Na volitvah bomo nastopili iz enega samega razloga: ker je to edini in zadnji poskus, to govorim odgovorno, da rešimo državo po mirni poti. Če niti na državnozborskih volitvah to ne bo uspelo, bomo imeli v tej državi vojno.«

»Polarizacija je potrebna na eni strani med slovenskim ljudstvom, vsemi državljani in državljankami, ki od te levo-desne oblasti nimamo nič. Ti ljudje so nas samo okradli, ukradli so 200 milijard slovenskega premoženja, to je sto tisoč evrov na slehernega državljana,« odgovarja na vprašanje, kje sam vidi razkol, ki ga napoveduje.

Bobo
Andrej Šiško je že od septembra v priporu.

Povrniti namerava proces privatizacije

»Celotna delitev, celotna tranzicija je neveljavna in nezakonita. Mi bomo takoj vzpostavili prejšnje stanje, torej vrnili bomo družbeno lastnino,« je odločen Šiško, »vemo, da so v tem času uničili ogromno premoženja in ga tudi zapravili. Tudi nekaterih tovarn ne moremo vzpostaviti nazaj.«

»Bistveno pa je tole: da je 75 milijard evrov na transakcijskih računih v tujini. Če nam uspe vrniti polovico tega denarja, je to pet letnih proračunov države. Mi lahko s tem zaženemo kup novih delovnih mest, kup novih proizvodnih obratov. Mislim, da s tem sploh ne bi smeli imeti težav,« je Šiško zaključil intervju. (lt, foto: arhiv Svet24)