Pomanjkanje prostora

Bavčar dan prehiter, ker na Dobu sestavljajo košarkarsko ekipo?

S.R./STA
19. 9. 2017, 15.44
Posodobljeno: 19. 9. 2017, 15.56
Deli članek:

Zapor na Dobu je včeraj zvečer s prihodom Igorja Bavčarja dobil novega stanovalca, generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj pa je v današnji izjavi za medije v duhu zadnjih dni spustil tudi hudomušno košarkarsko domislico.

Bobo
Bavčar je v ponedeljek začel prestajati petletno kazen v zaporu na Dobu.

Jože Podržaj je popoldne v izjavi za medije pojasnil, da se je Igor Bavčar v zaporu zglasil v ponedeljek ob 22.10. Nima sicer informacij, kdaj bi se moral zglasiti v zaporu, zato tudi ni mogel komentirati informacij medijev, da je v zapor prišel dan prej kot bi moral.

Bavčar bo, kot je pojasnil, danes popoldne zdravniško pregledan, drugih posebnosti pa zaenkrat ne beležijo. V sprejemni fazi je lahko do 30 dni. To obdobje pa je običajno sicer krajše, saj ni smiselno, da so zaporniki tam dlje, kot je potrebno. Podržaj je v šali navrgel še, da bo Bavčar že danes začel s košarko, saj da trenutno že sestavljajo košarkarsko ekipo.

Kje bo prebival?

Trenutno si Bavčar sobo deli s soobsojencem zaradi pomanjkanja prostora na sprejemnem oddelku, ki ga prenavljajo. Odločitev, na kakšnem oddelku bo prestajal kazen - zaprtem, polodprtem ali odprtem -, še ni sprejeta. Podržaj pa je pojasnil, da na Dobu letos beležijo 143 novih zapornikov, 35 se jih je, tako kot Bavčar, samih zglasilo tam. Dve tretjini tistih, ki pridejo sami, gre ponavadi na polodprti oddelek.

Prve "ugodnosti" v obliki prostih izhodov si lahko Bavčar obeta po prestani petini dosojene zaporne kazni, torej po letu dni. O tem, ali se bo lahko udeležil petkove pravde, ki ga čaka na ljubljanskem okrožnem sodišči, pa Podržaj danes še ni mogel ugibati.