Izziv

Si bo Dragić premislil in še igral za reprezentanco?

T.L.
13. 9. 2017, 08.40
Posodobljeno: 13. 9. 2017, 11.34
Deli članek:

Po zmagi so novinarji Dragića izzvali tudi z vprašanjem, ali si bo ob uspehu premislil in nadaljeval z igro za reprezentanco.

Reuters
Dragić je odločen, da za reprezentanco po koncu evropskega prvenstva ne bo več igral.

Po zgodovinski zmagi Slovenije nad Latvijo in uvrstitvi v polfinale, kjer bo Slovenijo pričakala izkušena Španija, so se fantje lahko veselili le kratek čas. Že jutri zvečer jih namreč čaka težka tekma s Španijo. 

Slovenski uspeh odmeva tudi po svetovnih košarkaško obarvanih medijih. Kljub skupinskemu delu, ki je prinesel uspeh slovenski ekipi, sta najpogosteje izpostavljena igralca Goran Dragić in Luka Dončič.

Po velikem uspehu se je na tiskovni konferenci po tekmi med drugim pojavilo tudi vprašanje, ali si bo Goran Dragić premislil in morda še kdaj zaigral za reprezentanco. A Gogi je bil odločen in v smehu dejal: "Za vraga, ne. Želim osvojiti medaljo in potem grem."

Dodal je: "Star bom 32 let in zaradi sprememb pravil FIBE o igranju kvalifikacijskih tekem med sezono ... Moja kariera se bo nadaljevala v NBA, ne bi mogel več igrati za reprezentanco vsaj nekaj let. Mislim, da je to pravi trenutek, da reprezentančne športne copate postavim v kot. Ne razumite me narobe, še vedno bom pogrešal igranje za reprezentanco, ampak mislim, da je to prava odločitev. Sploh zaradi mladih igralcev, ki jih imamo, in jim ne želim biti v napoti. Kot ekipa se lahko dobro razvijejo in bodo v prihodnje 'strašni'. Končal sem. Deseto leto igram za reprezentanco, vse sem že doživel, upam, da bo to letos nekaj novega, kar bo prineslo medaljo."