Zmaga nad latvijo

Zgodovinska zmaga, Luka Dončič: Sem na robu solz

T.L.
12. 9. 2017, 22.40
Posodobljeno: 12. 9. 2017, 23.14
Deli članek:

Prve izjave Dragića in Dončiča po zmagi za polfinale evropskega prvenstva.

Reuters
Veselje na slovenski klopi.

Slovenija se je oddolžila Latvijcem za poraz na zadnjem evropskem prvenstvu in jih je tokrat v Istanbulu izločila iz polfinalne igre. Polfinale in četrtkovo soočenje s Španijo zdaj čaka slovensko košarkarsko četo. 

Goran Dragić je takoj po tekmi za Kanal A na vprašanje, kdaj je vedel, da je tekme konec, dejal, da proti Latvijcem nikoli ne veš, kdaj je konec, saj imajo odlične strelce. Dodal je še, da so bili na to pripravljeni in se niso pustili.

Kasneje je dodal, da ga vse boli. Med tekmo je prejel precej grdih udarcev, vendar pa je to, kot je dodal, pričakoval.

Reuters
Latvijci na trenutke niso bili preveč nežni ...

Luka Dončič je nadvse hladnokrvno odigral tekmo in zadel v polno v nekaterih ključnih trenutkih tekme. V zgodovino se bo najverjetneje zapisal njegov met s skoraj desetih metrov v zadnji sekundi napada in zadel v polno.

"Na vso ekipo sem ponosen, odličen posel smo opravili", je dejal Luka po tekmi za Kanal A in tudi priznal, da je na robu solz.

Dodal je, da je imel srečo ob metu za tri točke, za katerega bi lahko rekli, da je bil eden od odločilnih trenutkov, ko se je tekma lomila.

Časa za veselje pa ne bo. Kot je še povedal mladi košarkar, si bodo fantje najprej privoščili pijačo, plačati jo mora pa on, saj je zadel "stotko", sledi počitek in nato načrti, kako se lotiti Španije. Dončič, ki igra pri Real Madridu in špansko košarko dobro pozna, je dejal, da še Španije ne bojijo, se bo pa potrebno nanje dobro pripraviti.