Zaslužek, ekskurzija ali provokacija?

Za 31 evrov: Milan Balažic bi vozil ljudi po novih mejah na morju

T.L./STA
22. 8. 2017, 13.57
Posodobljeno: 22. 8. 2017, 14.01
Deli članek:

Balažicevo gibanje načrtuje "ekskurzijo po novih morskih mejah s Hrvaško". Gre za zaslužek, ekskurzijo ali provokacijo?

Bobo

Milan Balažic je danes v imenu svojega gibanja Nova prihodnost za 2. september napovedal ekskurzijo po Piranskem zalivu oz. po novih mejah na morju, določenih z arbitražno razsodbo. S tem želijo preveriti, ali arbitražna sodba velja na terenu, je povedal Balažic.

V okviru ekskurzije, ki bo trajala nekaj ur in h kateri vabi vse zainteresirane državljane, si nameravajo ogledati tudi območje slovenskega stika z odprtim morjem, ki ga je določilo arbitražno sodišče, je napovedal Balažic.

Seveda pa bodo morali zainteresirani državljani za doživetje seči v žep: cena ekskurzije, v katero so vključeni stroški plovbe, hrana in pijača (škarpena ali svinjsko meso in piščančji file, krompir, sveža zelenjava, solata, ½ litra belega vina ali sok, 1 liter mineralne vode) je 31 evrov, je zapisano na spletni strani gibanje. Ob tem pa Balažic v pravem podjetniškem slogu za dodatne evre ponuja nakup vodiča ekskurzije.

Balažic je izrazil je pričakovanje, da bo plovba minila mirno in brez incidentov, z njo naj bi le preverili, ali sodba arbitražnega sodišča velja na terenu.

Radi bi tudi Cerarja in Pahorja

Med drugimi je gibanje na plovbo povabilo tudi poslance, ministre in predsednika vlade Mira Cerarja, predsedniške kandidate in predsednika republike Boruta Pahorja.

Ob tem je Balažic dejal, da želijo od premierja izvedeti, kako si slovenska vlada prizadeva za uveljavitev arbitražnega sporazuma. Menil je, da vlada zavaja slovenske državljane, saj da slovenski policiji daje navodila, naj ne gre prek sredinske črte Piranskega zaliva. Vladi je zastavil vprašanje, kako lahko pričakujemo, da bo hrvaška stran spoštovala arbitražno razsodbo, če je niti Slovenija ne.

Kot je še poudaril Balažic, želijo "končno izvedeti, kje je meja, ki jo je določilo arbitražno sodišče, kje lahko plujejo slovenske ladje in do kje nas ščiti slovenska policija".