Cene

Šolske torbe so najcenejše v supermarketih

lj
26. 8. 2017, 13.00
Deli članek:

Šolska torba je nepogrešljiva in obvezna oprema vsakega šolarja. Ker se počitnice bližajo h koncu in se počasi iztekajo zadnji dnevi za nakupe, v nekaterih trgovinah ponujajo razne popuste.

Dreamstime
Zaželeno je, da ima šolska torba vsaj dva predelka. Enega za knjige in zvezke, drugega za peresnico in ostale drobnarije.
Dreamstime
Pri nakupu šolske torbe razmišljajte dolgoročno. Ker se otrok še razvija, je pomembno, da mu izberete ergonomsko oblikovano torbo, ki ne bo obremenjevala njegove hrbtenice.

Večini šolarjev šolska torba po njihovem okusu veliko pomeni, zato nikar ne odlašajte preveč z nakupom, da zaloga najprimernejših ne bo pošla. Za vas smo preverili cene v nekaterih izbranih trgovinah.

V trgovinah Müller vam ta teden ponujajo 25-odstotni popust na nakup torbe. Tako boste za šolsko torbo s popularnim motivom Miniona namesto 59,99 evra odšteli 44,99 evra. Otroci iz višjih razredov osnovne šole bodo bolj navdušeni nad anatomskim šolskim nahrbtnikom s kamuflažnim vzorcem po akcijski ceni 29,99 evra ali nad nahrbtnikom Trolley na kolesih. Ti se ponašajo z motivi nogometnega kluba Barcelona ali Real Madrida. Zanj boste odšteli 52,49 evra. Dekleta bodo lahko izbirala med šolskimi nahrbtniki Oxy, Whoosh in drugimi, ki stanejo med 29,99 in 37,49 evra. Kar nekaj jih je v kombinaciji z rožnato barvo, najdejo pa se tudi motivi srčkov ter prikupni motivi priznane oblikovalke in ilustratorke Cataline Estrada. Za tiste, ki jih ne privlačijo tipični ali stereotipni motivi, se ravno tako kaj najde.

Višji popusti, dražji izdelki

Pediatri svetujejo, da teža nahrbtnika ne presega 15 odstotkov teže šolarja, ki nahrbtnik nosi. Če je vaš otrok težek 30 kilogramov, je lahko njegov nahrbtnik težek največ 4,5 kilograma. V nasprotnem primeru je bolje, da mu kupite šolsko torbo na kolesih.

Ponudbo šolskih nahrbtnikov smo preverili tudi v Mladinski knjigi, v kateri ne gre zanikati velike ponudbe in lepih nahrbtnikov. Popust je prav tako privlačen in še večji kot v Müllerju , saj nudijo 30-odstotni popust na šolske torbe. A kaj, ko so cene torb, ki jih prodajajo, tako visoke, da so kljub popustu še vedno drage. Redna cena šolske torbe za prvo triletje Reflex Love bird, znamke Target, je denimo v Mladinski knjigi 129,90 evra. Tudi če vam na to ceno priznajo 30-odstotni popust, boste za torbo plačali 90,93 evra. Redna cena nahrbtnika na kolesih z motivom nogometnega kluba Barcelona ali Real Madrid je 79,90 evra. Za primerjavo, to je 10 evrov več, kot bi za identični nahrbtnik dali v trgovinah Müller. Najcenejši nahrbtniki, ki smo jih našli v Mladinski knjigi, stanejo 39,90 evra.