Prvi korak

Kam po najcenejše zvezke in peresnice?

lj
15. 8. 2017, 18.00
Deli članek:

Šolarji bodo že čez dobra dva tedna znova sedli v šolske klopi. Čeprav verjamemo, da bi misel na šolo radi prestavili na zadnji čas, pa se je po zvezke smotrno odpraviti čim prej.

Profimedia
Šolske potrebščine za osnovnošolce stanejo med 150 in 250 evri. Nekaj denarja lahko privarčujete, če si učbenike izposodite iz učbeniškega sklada šole, ki jo obiskuje vaš otrok.

Izbira zvezkov je trenutno velika, marsikje jih prodajajo tudi še po akcijski ceni. Če si jih bodo šolarji izbrali sami, jih bodo morda tudi raje odpirali in prebirali učno snov, ki bo zapisana v njih.

0,70 evra dražji kot v Mercatorju so identični zvezki formata A4 z 80 listi v Mladinski knjigi.

Šolarje je smotrno vzeti s seboj, ko boste odšli nakupovat šolske potrebščine. Mogoče bodo zaradi zvezkov, ki jih bodo izbrali in ki jih pritegnejo, za odtenek raje prestopili šolski prag. In kam jih odpeljati? Nakup lahko opravite kar mimogrede, ko se odpravite po hrano, saj zvezke prodajajo v vseh večjih in bolje založenih trgovinah. V trgovinah Hofer boste tako med drugimi našli peresnice z različnimi motivi za 3,49 evra, na spletni strani urnik.hofer.si pa si lahko mladina brezplačno ustvari svoj šolski urnik.

Akcija 1+1 gratis!

Sporne platnice
Najspornejši so motivi dirkalnih motorjev, borilnih računalniških igric in relijev. Povezave na zadnjih platnicah neposredno vodijo do spletnih igric in spletnih trgovin.

Če boste odšli v Spar, lahko tam kupite zvezek A4 z 42 listi. Za ceno 1,49 evra boste dobili dva zvezka, saj imajo trenutno akcijo ena plus ena gratis. Tudi polno peresnico, ki že vsebuje flomastre, barvice, šilček, radirko, ravnilo ter grafitni in kemični svinčnik, imajo trenutno po kar 44 odstotkov znižani ceni: kupite jo lahko za 4,99 evra. A pohitite, saj akcija velja samo še do jutri, redna cena omenjene peresnice je namreč 8,99 evra. Če bi si želeli, da bi bila peresnica še bolj polna, jo lahko kupite v papirnici Hartis, kjer imajo kar  50-odstotni popust. Namesto 22,90 evra boste tako zanjo plačali 11,45 evra. Zvezki formata A4 z 42 listi v papirnici Hartis stanejo 0,60 evra na kos.

Identični zvezki, različne cene

Zvezke boste ravno tako našli v trgovinah Mercator, in to po zelo ugodni ceni. Paket petih zvezkov A4 z različnimi motivi tam prodajajo po ceni 1,49 evra. Tisti, ki potrebujejo zvezke z 80 listi, jih lahko v Mercatorju kupijo za 2,19 evra. Na njih so motivi mest, narave in športnih aktivnosti. Zvezki s 96 listi stanejo 3,79 evra.