Dva dečka

Skromne želje mlade družine: potrebovala bosta nova oblačila in obutev

pk
27. 7. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Z našo dobrodelno akcijo bomo skupaj z vami, dragi bralci, pomagali še eni družini. Skrbnima mamici in očku bomo olajšali zagotavljanje osnovnih potrebščin za vsakodnevno življenje.

osebni arhiv
Matic in Jan sta igriva dečka, stara 10 in 12 let.

Družine bodo vaše pomoči, spoštovani bralci, iskreno vesele. Pokažimo jim, da nam je mar, in jim pomagajmo po svojih močeh.

Dobrodelna akcija, ki v organizaciji našega časopisa poteka že od maja, je namenjena družinam otrok s posebnimi potrebami. Zanje zbiramo sredstva prek tekočega računa in SMS-sporočil, 23. septembra pa jih bomo zbirali tudi v okviru dobrodelnega dne – športnega dogodka na Bledu, ki bo zaokrožil to akcijo. 

Sredstva bomo nato razdelili med vse sodelujoče družine, tudi družini iz Bohinjske Bistrice, ki se akciji pridružuje ta teden. Gre za družino Biček, ki nam jo predstavi oče Mitja. Z ženo imata dva sinova, ki bi jima rada omogočila vsaj nekoliko več tistega, kar imajo tudi njuni vrstniki. Starša imata skromen dohodek, zato morata biti pri upravljanju financ precej previdna.

Potrebe družine

Kako lahko pomagate

Z SMS-vsebino KROG5 na 1919 lahko donirate 5 evrov. Odprt je tudi TRR: SI56 0510 0801 5311 248. Namen nakazila: Dobrodelni dan Novice Svet24, sklic: CHAR in potem 00 2017 – datum nakazila.

»Če zelo stisnemo, finančno še nekako gre, včasih tudi zelo na tesno. Nedavno smo sicer morali kupiti avto, saj je bil stari dotrajan in tudi nevaren, in ta izdatek nas je močneje udaril po žepu,« očka Mitja opiše situacijo. Sinova zakoncev sta desetletni Matic in dve leti starejši Jan. »Oba fantka sta hiperaktivna, zato je skrb zanju kar zahtevna,« pojasni njun očka. Imata tudi epilepsijo, čeprav diagnostika v zvezi s tem pri starejšem otroku še poteka.

Sanje o počitnicah

Dečka sta po opisu očeta sicer dobrosrčna in igriva. »Zelo si želita na morje. Tega jima z ženo žal še nisva mogla omogočiti,« nam zaupa Mitja in doda, da je treba fanta najprej obleči in obuti, zato bo družina sredstva iz akcije namenila prav za to.