Vremenske neprilike

Včerajšnja ujma: podrta drevesa in zaliti objekt, ena oseba žrtev udara strele

J.P./STA
1. 6. 2017, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Neurje, ki je v sredo zvečer zajelo predvsem vzhodni del države, je povzročilo kar nekaj težav. Obilno deževje je zalilo nekaj objektov in cest, močan veter pa je podiral drevesa. Strele so zanetile več požarov, v občini Duplek pa je bila zaradi udara strele preko telefonske napeljave poškodovana ena oseba.

STA
V Žalcu je klestila toča v velikosti manjšega oreha.

Žalsko občino je zajelo močno neurje s točo.

650d3bf6ab1f28a8caf59f1f6863e274.jpeg

e3bb45f7c96340877a1d229bbb0ea75e.jpeg

V Zgornji Koreni v občini Duplek je namreč zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Ob tem je udar strele preko telefonske napeljave posredno poškodoval eno osebo, ki so jo reševalci prepeljali v UKC Maribor, je razvidno iz poročila uprave za zaščito in reševanje.

Strela je požar zanetila tudi na gospodarskem objektu v občini Kidričevo, udarila pa je tudi v stanovanjsko hišo in osebno vozilo v Celju. V občini Brežice pa je strela udarila v daljnovod, zaradi česar je bila na tem območju nekaj časa prekinjena dobava električne energije.

Težave je povzročalo tudi obilno deževje. V Celju je meteorna voda poplavila dva podvoza, kar je onemogočilo promet. V Rogaški Slatini pa je meteorna voda poplavila kletne prostore hotela. Voda je prav tako zalila več lokalnih cest v različnih krajih.

Močan veter pa je podrl več dreves, ki so se podirala na ceste in objekte.

Toča je padala tudi v Metliki. Kakšna nevihta se je razdivjala, si lahko ogledate v spodnjem videu.