Eden od najbolj obremenjenih

Pozor! Dars svari: »Možni tudi zelo dolgi zastoji.« Preberite, kateremu odseku se morate izogniti

J.P.
19. 5. 2017, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

20. in 21. maja bodo na odseku zahodne ljubljanske obvoznice potekala nujna vzdrževalna dela. Promet bo urejen po enem pasu.

STA
Izvedba del je nujna za varno vožnjo po omenjenem delu zahodne obvoznice, pravijo na Darsu (fotografija je arhivska).

Na Darsu zato odsvetujejo vožnjo po zahodni obvoznici proti Kosezam in Gorenjski iz obeh smeri – tako primorske avtoceste kot tudi južne obvoznice, svetujejo pa preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča.

"Na odseku zahodne ljubljanske obvoznice bodo na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj, 20. maja, do nedelje popoldne, 21. maja, potekala nujna vzdrževalna dela, zato bo promet v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen zgolj po enem pasu." - Dars

Poškodbe podvoza, udarne jame, kolesnice in razpoke

Promet mimo priključka Brdo v smeri Kosez in Gorenjske na razdalji približno 600 metrov bo od sobote od 8. ure dalje pa do nedelje predvidoma do 17. ure urejen samo po prehitevalnem pasu. Razlog: »popravilo poškodovanega gradbenega dela (dilatacije) na podvozu priključka Brdo v smeri proti Kosezam in Gorenjski«, so sporočili z Darsa. »Zaprt bo vozni pas, kjer bomo poleg nujnega popravila poškodovanega gradbenega elementa opravili tudi popravilo udarnih jam, kolesnic in razpok na zelo dotrajanem vozišču,« so še sporočili. Ter: »Glede na predvidene prometne tokove so na zahodni obvoznici, iz smeri Viča in Brezovice proti Kosezam in Gorenjski, možni tudi zelo dolgi zastoji.«

Dela so nujna

Izvedba del je nujna za varno vožnjo po omenjenem delu zahodne obvoznice, pravijo na Darsu. Da bi se izognili prometnim konicam med delavniki, vzdrževalna dela na enem od najbolj obremenjenih odsekov izvajajo ob koncu tedna. Svetujejo še, da vozniki preverijo razmere na cestah, preden se odpravijo na pot.