Predlog za prepoved

Zaradi varnosti policija proti Thompsonovem koncertu

T.L.
16. 5. 2017, 16.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Novo pridobljene informacije kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj, sporoča policija, ki je podala predlog za prepoved prijavljenega koncerta.

Primož Lavre
Thompson

Iz PU Maribor so sporočili, da so včeraj na Upravno enoto Maribor podali predlog za prepoved prijavljene javne prireditve koncerta glasbenika Marka Perkovića Thompsona.

Na podlagi na novo pridobljenih informacij in zaznav dogodkov ocenjujejo, da so izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep. "Gre za informacije, ki kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj, opredeljenih v 1. odst. 6. člena ZJZ. Policija je dolžna vzdrževati javni red na javnih prireditvah, zato v povezavi z vsako javno prireditvijo spremlja varnostne razmere, ki so vezane na tak dogodek," so sporočili iz policije.

Spremljali so jih tudi v tem primeru in "glede na izkušnje iz drugih držav je PU Maribor zbirala elemente in ocenjevala varnostne okoliščine tega dogodka s posebno pozornostjo. Med drugim smo pridobili informacije v povezavi s prodajo vstopnic za koncert preko spletnih ponudnikov na Hrvaškem in v Avstriji. Podana je utemeljena verjetnost, da se bodo koncerta udeležili posamezniki iz okolij, kjer so bili koncerti glasbenika prepovedani oziroma se bodo koncerta z namenom vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj udeležili njegovi radikalni privrženci iz Hrvaške, organizator pa nima nobenega vpogleda v kategorijo obiskovalcev, v smislu ogroženosti reda na prireditvi, tako doma kot v tujini. Prav tako razpolagamo z informacijo o shodu naprotnikov tega koncerta, kar dodatno povečuje varnostno tveganje v povezavi s koncertom," sporočajo iz policije.

Upravna enota Maribor o predlogu za prepoved prijavljene prireditve še odloča.