Brglez napovedal

Znano, kdaj bomo volili predsednika

D. B./STA
27. 4. 2017, 16.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predsednik DZ in podpredsednik SMC Milan Brglez napovedal, da bo razpisal volitve po 15. juliju.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Predsednik DZ in podpredsednik SMC Milan Brglez na letošnjih predsedniških volitvah ne namerava kandidirati za predsednika države, k čemur ga sicer po njegovih besedah še vedno nagovarjajo v SMC. Med drugim tudi zato, ker "je nemogoče tekmovati s trenutnim predsednikom". Volitve namerava razpisati po koncu julijske seje DZ, to je po 15. juliju. 

Brglez meni, da bo aktualnega predsednika na volitvah težko premagati. Prvi razlog za to je njegova medijska in siceršnja podoba, "pa tudi zaradi tega, ker so se standardi predsednikovanja v tem mandatu zelo znižali".

Brglez meni, da bo aktualnega predsednika na volitvah težko premagati. Prvi razlog za to je njegova medijska in siceršnja podoba, "pa tudi zaradi tega, ker so se standardi predsednikovanja v tem mandatu zelo znižali". Na vprašanje, če se so padli zato, ker je več forme kot vsebine, odgovarja, da zato, ker je več estetike kot vsebine.

Vnovič je zavrnil ugibanja o predčasnih volitvah v DZ. "Četudi bi bila to zadnja stvar, ki jo naredim v tem mandatu, volitev v državni zbor in predsednika države ne bo skupaj," je dejal. Ob tem dodaja, da mora vlada zaradi odgovornosti, ki jo ima, zdržati do konca mandata.