Tudi na Primorskem

Konec požarne ogroženosti

K.A./STA
15. 4. 2017, 19.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Uprava RS za zaščito in reševanje je razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja tudi na Primorskem.

STA
Padavine v začetku minulega tedna v večjem delu države so vendarle nekoliko namočile zemljo.

Veliko požarno ogroženost je za območje celotne države razglasila s 1. aprilom, na območje nekaterih primorskih občin pa jo zožila 12. aprila. Zdaj bodo tudi tam prenehali izvajati poostren nadzor.

Letošnji marec je bil zelo sušen in uprava za zaščito in reševanje je s 1. aprilom razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. V tem obdobju je v naravi izbruhnilo tudi več deset požarov dnevno.

Padavine v začetku minulega tedna v večjem delu države so vendarle nekoliko namočile zemljo, kar je zmanjšalo nevarnost nastanka in širjenja požarov v naravnem okolju in v sredo je uprava razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti na območju celotne države z izjemo nekaterih primorskih občin.

Velika požarna ogroženost je tako do danes veljala še na območju občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje - Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba.

V navedenih občinah občinah bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija danes prenehala izvajati poostren nadzor, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.