Sedmica

Novi goriški milijonar: kdo je srečnež?

pk
21. 3. 2017, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Rožni Dolini je nekdo vplačal sedmico in s pravo kombinacijo številk pridobil bogastvo. Domačine zanima, kdo je dobitnik.

Youtube
Domačini bi radi izvedeli, kdo je imel s številkami tako bajno igralniško srečo.

Na Goriškem se je razširila vest o sreči nekoga, ki je loto igral na bencinskem servisu Petrol v Rožni Dolini, pri nekdanjem mejnem prehodu med Italijo in Slovenijo.

Na to nas je opozoril eden od naših bralcev. »Na Petrolu se v zadnjih dneh radi pohvalijo s tem, da je nekdo pri njih vplačal sedmico. Veste o tem kaj več?« nas sprašuje bralec Vinko iz Vrtojbe.

Dobitnik je morda Italijan

Na Petrolu, kjer je bila vplačana milijon evrov težka sedmica, menijo, da je glede na to, koliko italijanskih strank imajo, čisto mogoče, da je milijonar postal Italijan, ne Slovenec.

Na Loteriji Slovenije nam potrdijo, da je bila zadnja sedmica, vredna 1,177.942 evrov, minuli teden res vplačana na Petrolu na Vipavski cesti v Rožni Dolini. »Srečnež ima do 21. maja čas, da prevzame svoj denarni dobitek. Od celotnega zneska bo sicer moral odvesti davek na dobitke, ki znaša 15 odstotkov. To pomeni, da bo tisti, ki je vplačal sedmico, na svoj račun, ko odvede davek, prejel 1,001.250 evrov,« pojasni Loterija Slovenije.

Davek gre občini

Glede na to, da v Rožni Dolini loto radi igrajo tudi Italijani, obstaja možnost, da je novi milijonar prav od tam. V tem primeru davek od dobitka prejme občina prireditelja igre na srečo, to je Loterija Slovenije s sedežem v Ljubljani, torej bi v tem primeru davek šel v blagajno Mestne občine Ljubljana. Če pa je dobitnik domačin, bo davek prejela Mestna občina Nova Gorica ali katera od okoliških občin. V blagajno občine, od koder prihaja srečnež, se bo sicer nateklo okrog 176 tisoč evrov.

STA
Srečnež, ki bo bogatejši za dobrih milijon evrov, je listek vplačal v Rožni Dolini.

David, eden od zaposlenih na Petrolu, kjer je bila vplačana sedmica, pove, da so veseli, da so nekomu prinesli srečo: »Seveda ne vemo, kdo je dobitnik, mu pa to privoščimo. Mogoče bo mene in sodelavce srečnež presenetil in se nam prišel pokazat.«