Odziv

Pozitivna Slovenija obsodila novačenje članov

sr
8. 2. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ravnanje je v nasprotju s pozitivnimi vrednotami stranke.

STA
Zadnji kongres Pozitivne Slovenije je skladno s statutom stranke sklicala tedanja predsednica – Alenka Bratušek.

Pozitivna Slovenija se je odzvala na naš članek z naslovom »Zamajal se mu je stolček, zato je nanovačil sorodnike«, objavljen dne 2. 2. 2017. Njihov odziv objavljamo v nadaljevanju.

Dogajanje okrog domnevnega novačenja članov zaradi zadostne podpore na kongresu, ki naj bi si ga privoščil Luka Mesec, je sramotno dejanje, ki je v nasprotju z načeli Zorana Jankovića in Pozitivne Slovenije pod njegovim vodstvom.

Dejstva: zadnji kongres Pozitivne Slovenije je skladno s statutom stranke sklicala tedanja predsednica – Alenka Bratušek. Celotno organizacijo kongresa, vključno z izborom datuma in kraja (Brdo najbrž ni bilo izbrano naključno), je prevzela predsednica s svojo ožjo ekipo. Zoran Janković je bil na kongres vabljen s strani predsednice, skladno s statutarnimi pravili kot vsi ostali člani. Bil je eden od kandidatov za predsednika in bil je izvoljen na demokratičen način z večino glasov volilnega telesa.

Ali in kdo se je v obdobju pred kongresom posluževal novačenja članov in ali se je članstvo res povečevalo z namenom vplivati na izid glasovanja, so resne obtožbe na račun Zorana Jankovića, ki jih slednji ostro zanika.

Zaradi pozitivnih vrednot, na katerih je bila postavljena Pozitivna Slovenija, je Zoran Janković leta 2014 vnovič kandidiral za predsednika stranke. Med najpomembnejšimi načeli njegovega delovanja je zaupanje »verjeti v ljudi« in nikoli ni in ne bo novačil ljudi za katerokoli kandidaturo.