Zdravstvene trditve

Pozor, previdno pri nakupu dopolnil na strani Naravna lekarna

T.L.
2. 2. 2017, 15.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zdravstveni inšpektorat svetuje previdnost pri nakupu prehranskih dopolnil na spletni strani Naravna lekarna.

Reuters
Veste, kaj naročate preko speta in kje naročate?

Papir in računalniški ekran preneseta vse. Očitno tudi trditve o učinkih "naravne izdelkov", ki jih neznano podjetje - kot piše na njihovi facebook strani - že osem let ponuja strankam v Sloveniji. Na facebook strani sicer že nekaj mesecev ni opaziti aktivnosti.

Zdravstveni inšpektorat RS pa opozarja potrošnike, da so prehranska dopolnila na spletni strani Naravna lekarna predstavljena na zavajajoč način in z nedovoljenimi zdravstvenimi trditvami, poroča STA. Ker spletno stran upravljajo iz Indije, Zdravstveni inšpektorat nima pristojnosti oziroma možnosti ukrepanja.

Obljubljajo povečanja ...

www.naravna-lekarna.net
Eno od dopolnil obljublja učvrstitev in povečanje oprsja.

Na spletni strani, kjer ni nikjer navedeno eno konkretno ime, naslov, telefonska številka ali ime podjetja, potrošnikom ponujajo dopolnila, ki naj bi izboljšala spolno moč moških in žensk; dopolnila, ki naj bi povečala oprsje ali penis; moškim omogočila nadzor na ejakulacijo; kolonjske vode s feromoni za vsak spol, ki privlači nasprotnega ... 

Skratka, paleta zapisanih trditev ob posameznih izdelkih je obsežna. No, na zdravstvenem inšpektoratu so trditve označili za zavajujoče in nedovoljene. Sicer pa potrošnikom priporočajo, da pred nakupom v spletnih trgovinah vedno poiščejo čimveč informacij o prodajalcu. Preverijo navedeno registrirano podjetje, se prepričajo, da sta naslov in telefonska številka prava in preverijo ocene drugih kupcev, svetujejo na spletne strani SI-CERT www.varninainternetu.si.