Nove okrepitve v NSi

VIDEO: Moravška Mara vstopila v politiko

lt
1. 2. 2017, 21.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zvonko Lah, nekdanji poslanec SDS, je iz poslanske skupine te stranke pred meseci izstopil, zdaj je okrepil vrste NSi. Mednje pa je šla tudi pojoča babica Moravška Mara.

Youtube
Moravška Mara od tajnika NSi Robert Ilca sprejema šopek cvetja.

Lah je, sodeč po informacijah iz SDS, iz njihove poslanske skupine izstopil iz podobnega razloga kot Andrej Čuš – ker ga niso želeli uvrstiti na seznam kandidatov za poslance na naslednjih državnozborskih volitvah. Poleg tega je »omenjal še svoje nezadovoljstvo, ker ni postal predsednik odbora za kmetijstvo DZ«, so avgusta ob njegovem izstopu pojasnjevali v SDS.

Lah je že uradno zapustil stranko SDS in presedlal v stranko NSi, kar nam je potrdil prek telefona. Za novo stranko se je odločil, ker se strinja z njenim programom in zaradi boljšega vzdušja v njej: »Upam, da bom do konca mandata lahko naredil več kot prej.«

Pri tem se ni včlanil le v poslansko skupino, saj notranja pravila stranke zapovedujejo, da mora biti vsak član poslanske skupine tudi član stranke. Svoje delo sicer namerava nadaljevati na področju kmetijske politike. »Dva mandata sem bil podpredsednik odbora za kmetijstvo, zato bom delal tudi na tem področju. Bolj pa se bom posvetil infrastrukturi in okolju ter lokalni samoupravi,« je še pojasnil.

STA
V Državnem zboru je Lah nekaj mesecev sameval. Družbo mu je delal le kolega Čuš, ki je tako kot on zapustil vrste stranke SDS.

V NSi tudi Moravška Mara 

V stranko NSi se je včlanila tudi pojoča babica iz Domžal – Moravška Mara, ki se je v ljudska srca zapisala po nastopu v oddaji Slovenija ima talent. Prejem članske izkaznice nam je potrdila prek telefona in nam pojasnila, da stranka NSi z njo deli prave vrednote.

Med kadrovskimi okrepitvami je NSi v svoje vrste sprejela nekdanjega poslanca SDS. Za dušo in srce bo v stranki skrbela Moravška Mara.

»Vse, kar zdaj prodajamo, to tovarno Helios, jaz tega ne morem gledati. Sploh ne vem, kaj naj rečem, vsak dan poslušam o luknjah v bankah, živim s samimi lažnivci, goljufi, tatovi. Ne vem več, komu naj verjamem,« se je nad stanjem v slovenski politiki odkrito pridušala Mara.

Opozorili smo jo, da se sicer tudi NSi zavzema za privatizacijo državnega premoženja iz razloga, da v državi vidi slabega upravljalca. »Čisto natančno ne vem, v kakšni meri se NSi zavzema za to,« je odgovorila Mara, ki poleg krščanskih vrednot goji tudi močno socialno noto, »ko vidim, kako so zaničevani ti gradbeni delavci, toliko pritiska, toliko gonje za dobičkom. Jaz verujem v to Novo Slovenijo, da bo obudila to, kar smo imeli že pred nekaj tisoč leti – poštenost, zvestobo, usmiljenje, dobrodelnost. Cerkev in vera naj bosta v srcu, tam biva Bog.«

Youtube
Pojoča babica med vožnjo po Domžalah v srcu nosi pesem.