Prijava operaterja

POP TV preiskuje agencija za varnost konkurence

G.G./STA
20. 1. 2017, 21.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Medijsko družbo Pro Plus so v četrtek obiskali predstavniki agencije za varstvo konkurence. Osnova obiska je bila anonimna prijava enega od operaterjev, ki distribuira njihove televizijske programe, so potrdili v Pro Plusu.

Svet24
Bodo na koncu umik POP TV in Kanala A iz digitalne prizemne mreže oddajnikov občutili tudi uporabniki v obliki zvišane naročnine?

"Razlogi za prijavo očitno temeljijo na nerazumevanju relevantnih dejstev. Z agencijo sodelujemo in pričakujemo hitro razrešitev postopka," so še pojasnili v Pro Plusu, pod okrilje katerega sodita med drugim televizijska programa POP TV in Kanal A.

Prijavo naj bi agencija za varstvo konkurence po neuradnih informacijah portala Žurnal24 prejela že pred dvema mesecema, ko so potekala pogajanja z operaterji, preiskava pa se bo še nadaljevala.

Do te informacije prihaja le nekaj dni po tistem, ko je Pro Plus umaknil programa POP TV in Kanal A iz prizemne mreže oddajnikov, prek katere sta bila gledalcem na voljo tudi prek navadnih sobnih ali strešnih anten.

S tem sta POP TV in Kanal A postala dosegljiva le prek ponudnikov kabelske, internetne in satelitske televizije, od katerih pa je Pro Plus ob umiku iz prizemnega oddajanja zahteval, da začnejo plačevati nadomestilo za njihova najbolj gledana programa, če ju želijo imeti v svoji ponudbi.

Ponudniki pred tem tega nadomestila naj ne bi želeli plačevati, ker sta bila programa brezplačno na voljo prek navadnih anten. Po umiku POP TV in Kanal A iz zraka pa je Pro Plusu očitno uspelo skleniti dogovore tako z največjimi kot z lokalnimi operaterji. S slednjimi so pogodbo podpisali prav danes.