Dolenjska

FOTO: Matic (21) kradel in zažgal

Sašo Avramovič
12. 12. 2016, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Matic Zgonc (21) je iz rezervoarjev delovnih strojev in traktorjev odtujeval gorivo, kradel pa je tudi dele traktorjev in akumulatorje. A to še ni vse. Zakuril je tudi kozolec.

PGD Šentjernej
Do podtaknjenega požara kozolca je prišlo 21. novembra v pozno večernih urah

V zadnjem obdobju so imeli policisti na območju Dolenjske opravka z več kaznivimi dejanji s področja premoženjske kriminalitete, zato so povečali prisotnost na območjih, kjer je prihajalo do gostitev kaznivih dejanj.

Vsaj 10 kaznivih dejanj

Taktika se je izkazala za uspešno, saj so minuli ponedeljek pri opravljanju nalog preprečevanja in odkrivanja kaznivih dejanj v Šmalčji vasi zalotili 21-letnega osumljenca, ki je prerezal žičnato ograjo in na dvorišču podjetja iz rezervoarja kmetijskega traktorja odtujil gorivo. Na kraju dogodka so mu odvzeli prostost, med preiskavo pa ugotovili, da je osumljen vsaj desetih kaznivih dejanj tatvin in požiga, ki so se zgodila na območju Dolenjske v zadnjem mesecu dni.

PGD Šentjernej
Zgorelo je tudi 50 velikih bal sena in slame

Poleg kozolca zgorele še bale

»Osumljenec je iz rezervoarjev delovnih strojev in kmetijskih traktorjev odtujeval gorivo, odtujeval je dele kmetijskih traktorjev in akumulatorje. Osumljen je tudi kaznivega dejanja požiga kozolca v Šentjerneju,« je sporočila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto. Do podtaknjenega požara kozolca je prišlo 21. novembra v poznih večernih urah. Gasilcem Stara vas - Loka, Šentjernej, Orehovica, Maharovec in Groblje je sicer uspelo goreči kozolec velikosti osemkrat štiri metre pogasiti, a so ga ognjeni zublji pred tem skoraj povsem uničili. Zgorelo je tudi 50 velikih bal sena in slame. Nastalo je za okoli 12 tisoč evrov škode.

Arhiv Svet24
Alenka Drenik s PU Novo Mesto je sporočila, da so policisti opravili hišno preiskavo na domu osumljenca

Opravili hišno preiskavo

Policisti so tudi opravili hišno preiskavo na osumljenčevem naslovu bivanja. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah gre za 21-letnega Matica Zgonca iz okolice Litije. Pri mladeniču doma so našli in zasegli več akumulatorjev, dele kmetijskih traktorjev, posušene rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo, in vlomilsko orodje. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku. Nadaljujejo preiskavo in ugotavljajo okoliščine kaznivih dejanj.

Arhiv Svet24
Policisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljajo okoliščine kaznivih dejanj.