Pošiljka za ranljivejše

Uroš in Valentina ne oklevata, ko je treba komu pomagati

pk
10. 12. 2016, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mlada zakonca iz Goriške nadaljujeta tradicijo družinske kmetije, ki ni le tržno usmerjena, ampak jo odlikuje tudi dobrosrčna nota. Če lahko pomagata, bosta to tudi storila.

Facebook
Mlada zakonca Uroš in Valentina Kavčič prihajata z Goriške.

Ljubezen do narave in tega, kar ponuja, ter do predelave dobrot iz sadovnjaka je trdno zasidrana v tej družini iz Dornberka na Goriškem. Nasadi breskev, češenj, fig, tudi vinske trte in oljčnih dreves, se razprostirajo okrog kmetije, ki jo vodita Uroš in Valentina Kavčič. »Z ženo sva pred leti prevzela kmetijo in začela aktivnosti v smeri predelave sadja. Letos smo ustvarili še blagovno znamko, s katero se predstavljamo na trgu,« pove Uroš.

Facebook
Družinska kmetija v Dornberku je obdana s sadovnjaki.

Želita razveseliti

Dobrodelna poteza zakoncev je Idrijčane navdušila.

Tisti, ki ju poznajo, vedo povedati, da sta Uroš in Valentina posebna, ne samo zaradi odličnih produktov, ki jih skrbno kreirata, marveč tudi ker sta širokega srca. Že lani sta se odločila, da del tega, kar predelata iz sadežev, od marmelad in sirupov do vloženega sadja, nekomu podarita. Zavedata se namreč, da je v Sloveniji mnogo takih, ki si tovrstnih produktov ne morejo privoščiti. Zato sta začela poizvedovati, koga bi s to gesto lahko vsaj malo razveselila.

»Pojavila se je priložnost, da darujeva Območnemu združenju Rdečega križa Idrija. Vedela sva, da če bova njim donirala naše proizvode, bodo gotovo šli v prave roke. Tiste, ki si takih dobrot ne morejo privoščiti, bomo gotovo s tem vsaj malo razveselili,« je potezo komentiral Kavčič.

Facebook
Uroš in Valentina sta v Idrijo že dostavila pošiljko dobrot.

V Idriji navdušeni

Enako sta z ženo storila letos. V Idriji so več kot odprtih rok, pravzaprav z navdušenjem sprejeli njuno donacijo, ki jo bodo te dni razdajali svojim uporabnikom. »Že lani, pa tudi letos se je spomnil na nas dobrotnik Uroš Kavčič iz Dornberka in podaril večje število marmelad in kompotov, ki popestrijo jesen našim uporabnikom. Iskrena hvala,« je sporočilo idrijsko območno združenje Rdečega križa. »Rada pomagava, ne nazadnje nikoli ne veš, kdaj se na tem mestu znajdeš sam in bo zgodba obratna,« svoje misli za konec strneta Uroš in Valentina Kavčič.

Facebook
Uroš Kavčič rad dela na domači kmetiji z dolgoletno tradicijo.