Na meji razuma

Kdo pred parlamentom prodaja nore gobice?

Matej Klarič
7. 12. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša ponovno objavlja nenavadna sporočila prek svojega twitter računa. Kot mu je v navadi, se je spravil na Kučana in novinarje ter celo napisal pesem, s katero zasmehuje slovensko politično sceno na levi sredini.

Bobo
Janša je pesem spesnil na na dopustu na Mauritiusu.

Pred tednom dni je Janša tako objavil dokument, ki naj bi dokazoval, da je Kučan goljufal pri najemnini. Kot je tvitnil, naj bi obstajale podobnosti med Cerarjem in Kučanom. Prvi naj bi goljufal pri potnih stroških, drugi pa pri najemnini. Zapisal pa je še, da sta oba pridigarja morale.

Janez Janša je bil na Mauritiusu tudi na poročnem potovanju konec leta 2009, prav tako leto pred tem. Tam naj bi Janša, ko ne pesni, igral golf. Na KPK se je moral zagovarjati, od kod mu denar za ta draga potovanja.

Pri tem je mislil na Cerarjevo dvojno izplačilo potnih stroškov za isto pot, o kateri so že pred časom pisali mediji. Pri Kučanu pa je objavil dokument, ki naj bi dokazoval, da so pri nekdanjem predsedniku države v sedemdesetih letih želeli napraviti izvršbo. Glede na to, da je Janša že v preteklosti objavljal neavtentične dokumente, je veliko vprašanje, ali ne gre tudi tu za ponaredek.

Kučanove nore gobe

Spravil se je tudi na Dnevnikovo novinarko Meto Roglič, ki je v članku zapisala, da so prisluhe glede dogovarjanja o meji posneli Nemci in jih v dogovoru z delom opozicije predali naprej. Na to se je v svojem slogu odzval Janša in tvitnil, da so iz ene od tujih obveščevalnih služb sporočili, da je Meta Roglič pred pisanjem jedla nore gobe, ki rastejo v Murglah.

Pesnik Janša

V nedeljo pa je Janša objavil še pesem z naslovom Mandat obraza novega je kratek, v kateri je, kot že tolikokrat poprej, namigoval na to, da na levi sredini čakajo na novega kandidata, ki ga bo predlagal Kučan. Janša pa je pomotoma objavil tudi lokacijo pošiljanja, zato je tvit izbrisal in ga objavil še enkrat. Kot je razvidno, tudi tokrat uživa na dopustu na Mauritiusu.