Prisrčen pogovor

Pahor in Cerar po telefonu s Trumpom

M.K./STA
23. 11. 2016, 17.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor se je danes popoldne po telefonu pogovarjal z novoizvoljenim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Pozneje je s Trumpom govorill tudi premier MIro Cerar.

Profimedia
Donald Trump

Kot so sporočili iz urada predsednika republike, je Borut Pahor izrazil željo po vzpostavitvi tesnih osebnih vezi in po nadaljevanju dobrih odnosov med državama, govoril pa je tudi z bodočo prvo damo ZDA Melanio Trump.

Predsednik Pahor je novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku tudi znova čestital za zmago na volitvah. Povabil ga je tudi na obisk v Slovenijo. Sogovornika sta izmenjala nekaj mnenj tudi o drugih vprašanjih.
Donald Trump pa je Pahorja prosil, naj prenese njegove najboljše želje slovenskemu narodu.

Predsednik Pahor je imel, kot so še sporočili iz njegovega urada, tudi prisrčen pogovor z bodočo prvo damo Melanio Trump. Zaželel ji je veliko uspeha in ji prenesel tudi dobre želje svoje življenjske sopotnice Tanje Pečar.

Predsednik Pahor je sicer danes sklenil dvodnevni uradni obisk v Iranu.

Trump po telefonu poklical tudi premierja Cerarja

Z- Predsednik vlade Miro Cerar je danes popoldne prejel telefonski klic novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in naslednje prve dame ZDA Melanie Trump. Premier Cerar je Trumpu vnovič čestital za izjemen uspeh na nedavnih volitvah v ZDA ter poudaril, da smo v Sloveniji ponosni, da bodoča prva dama prihaja iz naše države.

Novoizvoljeni ameriški predsednik, ki je povedal, da pozna našo državo, se je ob tej priložnosti tudi pozanimal o tem, kako je v Sloveniji, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

"Po preteklih kriznih letih je Slovenija v vse boljšem stanju, moderniziramo državo, napredujemo, kar vam bomo tudi z veseljem pokazali, ko nas obiščete," je dejal premier Cerar.

Premier je govoril tudi z bodočo prvo damo. "Ponosni smo na vas in se veselimo srečanja z vami. Želim vam veliko uspeha na vaši novi poti," je izpostavil.