Podganja tekma

Ko politik politiku očita, da je politik

lt
18. 11. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko nista pajdaša, sta konkurenta za ekskluzivni klub pajdašev. Kaj lahko torej en liberalec očita drugemu, ko ta počne to, kar bi sicer počel prvi?

Twitter
Pojbič med pozornim prebiranjem političnega časnika Reporter.

Človeška komedija v državnem zboru. Nekoč so imeli razprave, zdaj se klevetajo po družbenih omrežjih.

Politiki tako drug drugemu očitajo to, kar politiki pač počnejo – berejo časopise. Jernej Pavlič, desna roka Alenke Bratušek (ZaAB), ima na piki svojega nekdanjega sodelavca Janija Möderndorferja (poslanska skupina SMC), ki pa si je na piko vzel najbolj svetega preprosteža med slovenskimi poslanci – Marijana Pojbiča (SDS). »Ko Pojbič reklamira edino revijo, ki jo bere … brezplačno oglaševanje na TV in to s strani poslanca, ki bi najraje ukinil RTV Slovenija,« je Möderndorfer pomodroval ob fotografiji Pojbiča med branjem tednika Reporter. V objektiv je Pojbiča sicer ujel tretji kanal nacionalne televizije.

Jani, saj tudi ti bereš časopis!

Pavlič je našel moralni očitek, saj je Möderndorferja isti objektiv ujel med listanjem nekega drugega časopisa. »Marsikaj je za povedati, pa vseeno, če gospod ’Moderni’ kaže s prstom na druge, naj najprej pri sebi razčisti ... Vse ostalo se mene ne tiče,« je svoje kazanje s prstom na družbenem omrežju Facebook utemeljil Pavlič. »No, ko tole pogledaš, vidiš, da ni razlike,« je glede politikov ugotovil politik brez mandata – Pavlič.

RTV SLO
Möderndorfer se kratkočasi s prebiranjem tabloida.

Pelkovi čevlji preveliki za Pavliča

V pojasnilo velja napisati, da je kri med Pavličem in Möderndorferjem zavrela, ko je zadnji ugotovil, da nima smisla biti liberalec v opoziciji, ko so liberalci na oblasti. Manj uspešen pri menjavi stolčkov je Pavlič, ki mu je sicer uspelo siloma izpodriniti Stojana Pelka kot desno roko Bratuškove, vendar slednjo kljub vsem kondicijskim treningom ni uspel pripraviti za naskok političnega olimpa – Evropske komisije. Ostankom ostankov poslanske skupine ZaAB je vrata nato zaprl še SMC. Razlog? Ob kupu lastnih upogljivih liberalcev niso potrebovali še svojeglavih ambicioznežev, ki se proti vsaki razumni presoji samopredlagajo za evropsko komisarko.