Humanitarni tek

Ani in Timoteju predali nov prilagojen kombi

Tilen Pajek
25. 8. 2016, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Uspešna dobrodelna akcija za Timoteja in Ano Jurčič je včeraj doživela vrhunec. V Kopru sta prevzela ključe novega kombija, ki jima bo olajšal oziroma spremenil življenje.

Tilen Pajek
Podjetje Trgo ABC Koper je predalo prilagojeno vozilo, ki bo Timoteju olajšalo marsikatero tegobo.

O življenjski zgodbi Ane Jurčič in njenega Timoteja, ki se poleg cerebralne paralize spopada s številnimi drugimi težavami, smo že večkrat poročali. Veliko vas je takih, ki ste jima že pomagali in podprli njuno življenjsko pot.

Prevoz je postal veliko lažji tako za Tilna kot mamico Ano. 

Včeraj je bil za družino poseben dan. Timotej je včeraj praznoval svoj deseti rojstni dan, da je bilo veselje še večje, pa sta skupaj z mamico v prostorih podjetja Trgo ABC Koper prevzela tudi ključe novega prilagojenega vozila, ki bo Timoteju olajšal marsikatero tegobo. Včeraj se je tako uradno zaključila dobrodelna akcija, ki so jo ob koncu lanskega leta izvedli številna podjetja in organizacije.

Timoteju in Ani je zavarovalnica Tilia podarila tudi brezplačno letno zavarovanje, tako se bosta varneje odpravila po opravkih in na izlete, ki so kljub natrpanemu urniku vendarle občasno na seznamu. Kot nam je zaupala Ana, se bosta na prvo vožnjo odpravila v Piran, saj sta zaljubljena v to obmorsko mestece. »Ne morem verjeti, da držim v rokah ključe. Občutek je tak, kot da si prej vozil fiča, zdaj pa letalonosilko. Mislim, da bom potrebovala čas, da se ga bom navadila. Predvsem pa je to občutek, ki te prevzame, ko se ti uresničijo sanje. Ob tem pa se spomniš vseh ljudi, ki so nama pomagali do tega cilja. Hvala!« ganjena pove Ana.

Neutrudna mama je ob koncu srečanja potočila solzo, ker je morala zapustiti star rdeči avtomobil, ki jima je služil več let in jima predstavljal svetlo točko na poti k neodvisnosti.