Nezakonita razrešitev

Zavarovalnica Triglav mora Rakovcu plačati pol milijona evrov

G.G./STA
17. 8. 2016, 20.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je razsodilo, da mora Zavarovalnica Triglav nekdanjemu predsedniku uprave Matjažu Rakovcu plačati pol milijona evrov odškodnine, je danes poročala Televizija Slovenija (TVS). Novembra lani je namreč višje sodišče ugotovilo, da takratni nadzorniki niso imeli utemeljenega razloga za razrešitev Rakovca.

Nikola Miljković
Matjaž Rakovec je dobil spor z Zavarovalnico Triglav.

Novembra lani je Zavarovalnica Triglav prejela sodbo ljubljanskega višjega sodišča, s katero je to potrdilo delno sodbo okrožnega sodišča, v kateri je delno razsodilo, da je bila razrešitev Matjaža Rakovca s položaja predsednika uprave maja 2013 nezakonita. Delovno sodišče je nato odločalo o Rakovčevi zahtevi za več kot pol milijona evrov odškodnine.

Maja 2013 je predsednik nadzornikov Mihael Perman pojasnil, da so Rakovca razrešili predvsem zaradi njegove neodzivnosti v odnosu do nadzornega sveta. Prepričan, da je razrešitev nezakonita, je Rakovec vložil tožbo, v kateri je tudi izpostavil, da ga je zavarovalnica dolžna pozvati nazaj na funkcijo in mu za ves vmesni čas priznati neprekinjeno opravljanje dela z vsemi pravicami.