Kljub plačani parkirnini

Hoteli so 200 evrov: ob vrnitvi avto "izginil" s parkirišča

T.L.
5. 8. 2016, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Trstu na parkirišču "lupijo" goste, ki plačajo parkirnino in pustijo vozilo v tržaški marini. Potrebno je opazovati okolico in opaziti malo tablo o obratovalnih urah parkirišča.

Arhiv Svet24
Preverite, kje in za koliko časa lahko parkirate v Trstu.

Precej neprijetno izkušnjo s parkiranjem je v Trstu imela Slovenka. Parkiranje v Trstu na parkirišču v tržaški marini jo je močno udaril po žepu, in sicer je Trst zapustila lažja za – 204 evre. Marsikdo se bo vprašal, kako je to mogoče na legalnem parkirišču. Izkušnja Slovenke, ki jo je zaupala portalu Žurnal24, pa kaže, da je to očitno mogoče.

Ob vrnitvi avto "izginil"

In kaj se je dogajalo? Slovenka je povedala, da je na parkirišču plačala parkirnino do 18. ure, saj ji dlje avtomat ni omogočal, ker se takrat izteče njegov poslovalni čas. Ob 20. uri, ko se je vrnila, pa je sledilo presenečenje - avta ni bilo več, celotno parkirišče pa je bilo izpraznjeno. Ne na avtomatu, temveč na "mali tabli" v bližini je opazila nalepljen majhen listek z opozorilom, da parkirišče obratuje le do 18. ure, nato pa da bodo avte odpeljali z avtovleko. Na listku ni bilo pripisane niti številke, kam se obrniti v takšnem primeru. 

Zahtevali plačilo v gotovini

Kje je njen avto oziroma, da ga je najverjetneje odpeljal "pajek" je izvedela v bližnjem lokalu. V nekaj kilometrov oddaljenem odlagališču pa so do nje zaposleni za vrnitev avtomobila zahtevali 204 evre. Od tega 28 evrov za kazen, preostanek zneska pa naj bi bili stroški (zasebne) avtovleke. Poleg tega so zahtevali, da se večina zneska (stroški avtovleke) plača v gotovini, le 28 evrov kazni – za katero ni jasno, zakaj jo je dobila – pa lahko z bančno kartico. Zaposleni pojasnil o storjenem prekršku niso podali, ampak so vprašanja usmerili na policijo. Vendar tudi karabinjeri niso znali povedati, zakaj točno kazen. Je pa policistka "prijateljsko" svetovala, naj kazen plačajo, saj da jo je morala v podobni situaciji kot domačinka plačati tudi sama. 

Po urah čakanja in pregovarjanja so bralka in ostale čakajoče popustile in plačale, da bi se ob nazočnosti karabinjerjev izognile še kakšnemu nerazumljivemu postopku. Šele na bralkino izrecno zahtevo so ji zaposleni izdali tudi račun.

Kot je za Žurnal24 portal še povedla Slovenka, je bilo na odlagališču še kar nekaj Slovencev in Hrvatov. Skupno jim je bilo, da so vsi ostali brez parkiranih avtov.

Torej, če boste obiskali Trst, velja previdnost pri parkiranju.