Kvalifikacija

FOTO: Mariborčani uspeli in zmagali po tragediji

T.L.
4. 8. 2016, 18.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ljudskem vrtu premagali Aberdeen z 1:0 (0:0) in se uvrstili v četrti krog.

Voyo
Spomin na umrla fanta.

Pred nogometaši NK Maribor je bila danes ena od najtežjih preizkušenj. Potem, ko je tragična torkova nesreča Ljudski vrt zavila v črnino po smrti dveh mladih mariborskih nogometašev, Damjana Marjanovića in Zorana Baljaka, se je ekipa - A pomerila s škotskim klubom Aberdeen FC in slavila zmago z 1:0. Vratar Handanovič je ubranil enajstmetrovko, v podaljšku pa so Škoti z igralcem manj v drugem polčasu, zadeli avtogol. 

Darko Milanič, trener Maribora, je za STA po tekmi povedal: "Za nami je čustvena in stresna tekma, v prvem polčasu smo bili preveč pasivni, nismo se znali postaviti ali zmogli ustvariti viška. V drugem polčasu smo bili potem bistveno boljši, ko je nasprotnik pustil nekaj prostora. Teh situacij okrog 20 ali 25 metrov pred njihovim golom je bilo veliko in nanje bi morali bolje reagirati, prej zaključiti tekmo, zato smo trpeli do konca, a le uspeli. Smo zadovoljni, saj gremo v naslednji krog. V igro smo šli s ciljem, da bi napadali, prevzeli pobudo, imeli ravnovesje, a od tega ni bilo nič, ker smo stali. Nasprotnik je prišel blizu, tesno pokrival, in na tem smo se ustavili. Avte smo metali v gnečo, naš načrt je padel v vodo. Bili smo preveč statični, to je težko vedeti zakaj, zakaj si nismo upali premakniti, ker igralci to znajo, od 46. minute so to tudi pokazali. Ob polčasu sva si z direktorjem podelila naloge, on je reagiral na en način, potem slačilnico zapustil, jaz na drugega in mislim, da sva uspela."

NK Maribor
Damjan Marjanović in Zoran Baljak.

Vzdušje pred in tudi na današnji tekmi je zaznamovala tragična prometna nesreča, v kateri je klub izgubil dva mlada igralca, za življenje enega pa se zdravniki še borijo.

Mariborčani so že včeraj na facebook strani zapisali, da da bodo na današnji tekmi na stadionu igrali za "zmago, za napredovanje. Za Damjana in Zorana". Obiskovalce današnje tekme so prosili, da naj bodo pravočasno na stadionu in svojih sedežih.

Voyo
Stadion je bil ovit v tišino.

"Bodimo pravočasno na sedežih: da se izognemo gneči pri vhodih, se priklonimo spominu na nesrečna Damjana in Zorana ob minuti molka. Potem pa koreografija in - v boj za napredovanje," so obljubljali Mariborčani pred današnjo tekmo.

Voyo
Spomin na umrla fanta.

Mariborčani so si v spomin na mlada igralca nadeli žalne trakove. Tekma se je pred okoli 11.000 gledalci začela z minuto molka v spomin na tragično preminula nogometaša. Ljudski vrt je bil ovit v tišino, nogometaši obeh ekip so se sklonjenih glav spomnili obeh  nogometnih kolegov, s katerimi nikoli več ne bodo skupaj delili nogometne zelenice. 

Voyo
Nogometaši sklonjenih glav.