Elektronsko cestninjenje

Po zavrnjenih pritožbah posel v roke Telekoma

T.L./STA
2. 8. 2016, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na državni revizijski komisiji so potrdili, da je bila odločitev v zvezi z revizijo izvedbe elektronskega cestninjenja sprejeta, v ponedeljek pa so jo poslali vsem vpletenim.

promet.si
Telekom Slovenija in Q-Free sta na razpisu za izvedbo elektronskega sistema cestninjenja oddala najnižjo ponudbo.

Državna revizijska komisija je zavrnila vse tri pritožbe neizbranih ponudnikov na izbiro izvajalca elektronskega sistema cestninjenja. Naročilo je tako dokončno dobil konzorcij Telekoma Slovenije in norveške družbe Q-Free, je slednja danes objavila na svoji spletni strani in dodala, da bodo pogodbo z Darsom sklenili v kratkem.

Na državni revizijski komisiji so danes potrdili, da je bila odločitev v zvezi z revizijo izvedbe elektronskega cestninjenja sprejeta, v ponedeljek pa so jo poslali vsem vpletenim. Odločitve pa do vročitve vsem ne komentirajo.

Telekom na papirju z najnižjo ponudbo

Telekom Slovenija in Q-Free sta na razpisu za izvedbo elektronskega sistema cestninjenja oddala najnižjo ponudbo, vredno 99,99 milijona evrov oz. 121,99 milijona evrov z DDV.

Za posel so se potegovali tudi Cetis skupaj z Autostrado in družbo Inženiring Informatika (114,60 milijona evrov brez DDV), konzorcij družb Iskratel in Skytoll (110,11 milijona evrov brez DDV) ter družba Kapsch TrafficCom (114,96 milijona evrov). Vsi trije so se pritožili na izbiro Telekoma in Q-Free.