Zmanjševanje stroškov

Minister Koprivnikar poka od zadovoljstva

ž.k.
25. 7. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Projekt upravljanja s stvarnim premoženjem države po navedbah ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja že daje rezultate. Kot je pojasnil že v letošnjem letu, v prenovo vlagajo več kot 1,5 milijona evrov sredstev neposredno iz prihrankov, doseženih s centralizacijo.

STA
Projekt se bo zaključil z začetkom prihodnjega leta.
Ministrstvo za javno upravo: 
"Zaradi povezanosti v en sistem bomo lažje izvedli selitve organov iz najetih v lastne prostore s ciljem zmanjševanja stroškov."

Del racionalizacije poslovanja državne uprave je tudi selitev državnih organov iz prostorov, ki jih imajo v najemu, v prenovljene stavbe v državni lasti. Projekt poteka v dveh fazah, kot je pojasnil minister, pa so že med potekom prve faze lahko zadovoljni z rezultati.

Prihranke država ustvarja na več načinov. Z znižanjem najemnin za poslovne prostore Upravne enote Ljubljana in tudi nekaterih najemnin jim je uspelo stroške na letni ravni zmanjšati za 230.000 evrovPrav tako jim je s pogajanji uspelo znižati prodajno ceno poslovnih prostorov v Novi Gorici, razliko pa bodo porabili za ureditev prostorov.

S prihranki do obnove

Sredstva, dosežena s prihranki, namenjajo tudi obnovi prostorov, ki jih uporabljata upravni enoti Litija in CerknicaV Cerknici bo organiziran upravni center, kjer bosta poleg upravne enote delovala tudi center za socialno delo ter urad za delo, v sosednji stavbi pa že deluje sodišče, so pojasnili na ministrstvuPrav tako računajo na prihodke od oddajanja premoženja, po navedbah ministrstva v letošnjem letu predvidoma v višini 350.000 evrov, od oddaje stanovanj pa v višini 850.000 evrov.

Na ministrstvu so ob tem navedli, da bo uvedeno enotno vzdrževanje; enaki standardi čiščenja in varovanja ter vzdrževanja objektov