Uradno

Planet TV v prisilni poravnavi

J.P./STA
20. 7. 2016, 10.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo postopek prisilne poravnave nad družbo Antenna TV SL, ki izdaja televizijski program Planet TV. Postopek je predlagal Telekom Slovenije, 49-odstotni lastnik te družbe, preostanek katere je v lasti grške Antenna Group.

Planet TV
Iz sklepa je razvidno, da ima predlagatelj 49 odstotkov vseh finančnih terjatev do dolžnika.

Za upravitelja je imenovan Leon Benigar Tošič, upniki pa lahko svoje terjatve prijavijo do vključno 22. avgusta. Predlagatelj mora v 15 dneh založiti okoli 25.000 evrov predujma za stroške postopka prisilne poravnave, sicer bo sodišče ustavilo postopek, kaže danes na spletni strani Ajpesa objavljen sklep sodišča.

Družbenika družbe Antenna TV SL sta grška skupina Antenna Group, ki ima prek družbe Antenna Slovenia 51-odstotni delež, in Telekoma Slovenije, ki ima prek družbe Tsmedia 49-odstotni delež.

V Telekomu Slovenije so danes potrdili, da so predlagali začetek postopka, več informacij pa zaenkrat niso želeli posredovati. Iz sklepa je razvidno, da ima predlagatelj 49 odstotkov vseh finančnih terjatev do dolžnika. 

Zavračajo možnost dodatnega financiranja

Telekom naj bi se za prisilno poravnavo odločil, ker grški lastniki, ki upravljajo družbo, zavračajo možnost dodatnega financiranja, podjetje pa je dolžno številnim dobaviteljem, mednarodnim partnerjem in zaposlenim.