Kruta resničnost

Večkratni zlom čeljusti, globoke rane – »človeška ljubezen«, ki je doletela Triano

R.T.
7. 6. 2016, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Po informacijah društva Ustavimo pasje boje se v Sloveniji posamezniki že več kot 20 let ukvarjajo s selektivno vzrejo in prodajo psov, namenjenih pasjim bojem.

Facebook
Triana okreva na veterinarski kliniki, a njeno stanje še ni stabilno.

Psi se prodajajo po celem svetu, z vzrejo in stavami pa so povezane ogromne količine denarja. Kot ugotavljajo v društvu Ustavimo pasje boje, je takšnih legel v Sloveniji okoli 20.

Potrebovala bo kar nekaj operacij, a trenutno ni v stanju, da bi bila sposobna za tovrstne posege. 

Jokala je v škatli

V takšnih primerih so vedno psi tisti, ki potegnejo najkrajšo. Zgodba male psičke Triane (ime je dobila po tistem, ko je bila najdena) to neizpodbitno potrjuje. Psička je bila zavržena v gozdu; ranjena, z zlomi, oteklinami in infekcijami – bila je bodisi namerno poškodovana z ostrim predmetom bodisi tarča napada drugega psa. Hraniti jo morajo po kapalki.

Tudi prestrašeni Odi potrebuje pomoč. Več si preberite tukaj.

Potrebovala bo kar nekaj operacij, a trenutno ni v stanju, da bi bila sposobna za tovrstne posege. V omenjenem društvu so zapisali, da rane niso nastale v zadnjih 12 urah. Vprašanje torej, kako dolgo se je mučila, trpela lakoto in žejo.

Triana je na veterinarski kliniki. Njeno stanje se mora stabilizirati, preden bo na vrsto prišel prvi poseg. V društvu Ustavimo pasje boje že zbirajo sredstva za njeno okrevanje.

Več informacij na spodnji povezavi. V vednost: fotografije so izredno nazorne. Ogled na lastno odgovornost.