Prebavne motnje

Odpoklic: s to hrano ne hranite svoje mačke

T.L.
17. 5. 2016, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V hrani je namreč preveč železa, zaradi česar imajo lahko mačke težave.

vir: www.zps.si
Mačjo hrano lahko vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili.

Podjetje Vetpet obvešča o odpoklicu krmnega proizvoda - hrane za mačke. Podjetje Hill's Pet Nutrition je namreč objavilo odpoklic določenih serij krmnih proizvodov za mačke, ker vsebujejo previsoko visoko vsebnost železa. 

Podatki o krmnem proizvodu

Tržno ime: Hill's SP Feline STERILISED CAT YOUNG ADULT Koščki v omaki Vrsta proizvoda: Popolna krmna mešanica (hrana) za mlade in odrasle sterilizirane mačke Proizvajalec: Francija (FR 14 762 066) Pakiranje: 12 x 85 g Lot (SKU številka): 3766V Porabiti do: 06.2017 Posrednik: Vetpet d. o. o., Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana

Železo je sicer pomembna snov v prehrani mačk, vendar pa preveč železa v krmi lahko povzroči prebavne motnje, vključno z drisko in bruhanjem, in ima lahko učinek na zdravje živali.

Ne hranite mačke

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) svetuje, da v primeru, da imate krmo iz te serije doma, z njo ne hranijo mačk. Če opazite pri mački bruhanje ali drisko, se obrnite na veterinarja.

ZPS še svetuje, da kupci izdelek vrnejo v trgovino, kjer so ga kupili, upravičeni pa so tudi do povrnitve kupnine. Potrošniki lahko dodatna vprašanja pošljejo na elektronski naslov info@hills.si ali na telefonski številki 01 520 35 60.