POVSOD IN ZA VSAKOGAR

Lepo je deliti

M. L.
9. 5. 2016, 21.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Sloveniji poteka tradicionalni teden Rdečega križa Slovenije (RKS), ki je letos v znamenju 150-letnice organizacije. Slogan tedna je 150 let humanosti na Slovenskem - povsod in za vsakogar.

Facebook

Letošnji teden RKS bo v luči 150-letnice delovanja Rdečega križa na slovenskih tleh, zbrana sredstva bo RKS po besedah generalne sekretarke RKS Renate Brunskole namenil za izvedbo humanitarnih programov v korist socialno ogroženih skupin prebivalstva. Lani je RKS tako zbral 415.483 evrov, ki so jih porabili za izvedbo projektov tedna ter za izvedbo akcij 56 območnih združenj RKS. Teden RKS se je včeraj začel v Gradcu v Beli krajini, kjer je tudi muzejska zbirka te naše najstarejše humanitarne organizacije. Gradac pa je pomemben mejnik v zgodovini RKS, kajti tam je bil po drugi svetovni vojni znova vzpostavljen RKS.

sta
Generalna sekretarka Rdečega Križa Slovenije Renata Brunskole.

Preverjanje usposobljenosti

Teden bo RKS sklenil z desetim preverjanjem usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, ki se ga bo udeležilo osem ekip prve pomoči, ki so zasedle prvo mesto na regijskih preverjanjih. V tednu RKS bo sicer na vseh poslovnih enotah pošte v prodaji tri milijone doplačilnih znamk, prav tako bo na avtobusnih in železniških postajah na voljo 25 tisoč doplačilnih vozovnic v vrednosti 17 centov. V tednu RKS se bo nadaljevala tudi vseslovenska humanitarna akcija Lepo je deliti.