6. medgeneracijski festival Velenje

Sanje pripadajo vsem generacijam

P.R.
17. 4. 2016, 20.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Velenje je te dni v znamenju 6. medgeneracijskega festivala, ki letos poteka pod sloganom Sanje pripadajo vsem generacijam. Festival skozi številne prireditve združuje vse generacije občank in občanov Velenja.

facebook
V četrtek so pod mentorskim vodstvom otroci risali portrete starejših, starejši pa portrete otrok.

Na prvi festivalski dan, v četrtek, je potekala likovna delavnica, na kateri so pod mentorskim vodstvom otroci risali portrete starejših, starejši pa portrete otrok. Razstava nastalih del bo na ogled danes na velenjskem Titovem trgu. V petek je v Podjetniškem centru Standard potekala okrogla miza o zaposlovanju upokojencev, dan pa se je končal zvečer v Knjižnici Velenje s predavanjem direktorice Doma za varstvo odraslih Velenje Violete Potočnik Krajnc o kakovosti življenja starejših. Predavanju so sledile brezplačne meritve krvnega sladkorja in tlaka.

Na stojnicah so potekale različne aktivnosti. 

Osrednje festivalsko dogajanje je bilo v Velenju včeraj , ko so dopoldne na Cankarjevi ulici pripravili plesno prireditev, na kateri je sodelovalo okoli 130 plesalcev različnih zvrsti plesa in vseh generacij. Dogajanje se je nato ob igranju Godbe veteranov Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje selilo na Titov trg, kjer so vse do 12. ure na stojnicah potekale različne aktivnosti.