Slovenija

Nekdanjega ministra Dragutina Mateja so vrgli iz izvršilnega odbora SDS

STA
17. 2. 2016, 10.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Svet SDS je iz izvršilnega odbora stranke izključil nekdanjega notranjega ministra Dragutina Mateja in nekdanjo poslanko Damjano Petavar Dobovšek, V SDS so pojasnili, da v izvršilnem odboru stranke nista bila aktivna in se že nekaj časa nista udeleževala sej.

Mediaspeed
Nekdanji minister Dragutin Mate se ni več udeleževal sej izvršilnega odbora stranke.

Tako Mate kot Petavar Dobovškova po besedah predstavnika za stike z javnostjo SDS Mira Petka že nekaj časa nista bila aktivna člana izvršilnega odbora oziroma sta manjkala na desetih sejah zaporedoma. V stranki so z njima poskušali vzpostaviti stik, a se po Petkovih besedah nista odzivala. Zato ju je svet SDS v soboto, kot omogoča statut stranke, izključil iz izvršilnega odbora.

Član izvršilnega odbora ni več niti asistent evropske poslanke Patricije Šulin Tomaž Lisjak, s katerim pa so se razšli sporazumno. Zaradi svojih obveznosti v Bruslju se namreč sej izvršilnega odbora ni mogel udeleževati.

O izključitvi omenjenih je danes poročal časnik Dnevnik, ki navaja tudi, da sin predsednika SDS Janeza Janše Žan Janša ni več zaposlen kot asistent pri evropski poslanki Šulinovi, saj mu je konec lanskega leta potekla pogodba.