Slovenija

Slovenskim zdraviliščem gre prav krasno

T.C.
14. 2. 2016, 08.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slovenska zdravilišča so januarja zabeležila dobro obiskanost in zasedenost. Prihodi domačih in tujih gostov so tako januarja porasli za 5,8 odstotka, njihove prenočitve pa za 4,5 odstotka. Zdravilišča se nadejajo, da bo tudi leto 2016 uspešno, v ta namen pa načrtujejo posodobitve namestitvenih in bazenskih kompleksov.

FB Rogaška Slatina nekoč
Prelep hotel Zdraviliški dom, Rogaška Slatina.

Terme Čatež tako načrtujejo do glavne sezone postavitev naselja s približno 25 do 30 luksuznih mobilnih šotorov. V šotorih bo integrirana kopalnica s toaletnim prostorom in tušem, z vključenim kuhinjsko-bivalnim delom, ločenim spalnim delom, možnostjo klimatske naprave, terase z nadstrešnico in vrtno garnituro, so sporočili iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

Arhiv Svet24
Domači gostje so v prvih osmih mesecih ustvarili 1,043 milijona prenočitev .

Prav tako Terme Čatež načrtujejo razširitev kampirnih prostorov, posodobitev obstoječih apartmajev, pripravljajo tudi idejni načrt za izgradnjo nove kamp recepcije, lotili se bodo tudi prenove bazenskega dela Hotela Terme. Predvidena vrednost omenjenih naložb znaša okoli dva milijona evrov.

Terme Dobrna letos nadaljujejo investicijski cikel za dvig kakovosti storitev in širitev prodajnega programa. Tako načrtujejo naložbe v nadaljnjo prenovo nastanitvenih in gostinskih kapacitet, nadaljnjo širitev Diagnostično rehabilitacijskega centra - Dobrna Medical ter infrastrukturne naložbe za ohranjanje kakovostih storitev.

V Termah Krka večjih naložb letos ne načrtujejo, vseskozi pa bodo posodabljali svojo ponudbo. Skrbeli bodo, da bodo prostori in oprema skrbno vzdrževani, dodajali bodo manjše novosti in programe - na vseh področjih, na katerih delujejo - v zdravstvu, gostinstvu, hotelirstvu, bazenski, športni in velneški ponudbi, in na vseh destinacijah Term Krka - v Šmarjeških in Dolenjskih Toplicah, na Otočcu, v Strunjanu in v Novem mestu.

V Thermani Laško bodo letos celovito prenovili sobe v petem nadstropju hotela Vrelec, saj obstoječe stanje ne zmore več zadovoljiti današnjih potreb in želja uporabnikov. Prenova bo potekala v skladu s standardi in normativi za kategorizirano hotelsko nastanitev s štirimi zvezdicami, s celovito funkcionalno in materialno preureditvijo sob ter z vsebino, ki je primerna za zdravstveno rehabilitacijske objekte.

Oprema sob in sanitarnega dela bo sodobna, iz naravnih, okolju prijaznih in neškodljivih materialov, njena razporeditev pa bo ustrezala gibalno oviranim osebam. Obnovili bodo tudi sobe v drugem nadstropju hotela Zdraviliški dom, kjer bodo več sob, ki so namenjene hotelskemu bivanju, preuredili v sobe za potrebe gibalno oviranih oseb in za izvajanje rehabilitacijske zdravstvene nege, saj se povpraševanje po tej obliki nastanitve povečuje.

V tem letu bodo uredili tudi projektno dokumentacijo za preureditev pritličja v hotelu Vrelec, kjer se nahajajo savne in programi dobrega počutja. Ta predel se bo v večji meri namenil potrebam programov medicinske rehabilitacije - hidroterapiji, savne in programi dobrega počutja pa bodo zastopani v manjši meri predvsem za hotelske goste.

Sava Turizem, ki je lani za naložbe namenila 6,1 milijona evrov, pa letos načrtujejo prenovo v skladu s trajnostnimi načeli in razširitev apartmajskega naselja v prekmurskem slogu Prekmurske vasi v Termah 3000 - Moravske Toplice.

V načrtu je tudi prenova bazenskega kompleksa v hotelu Ajda, kjer bodo kopališki produkt popestrili z dodatno spremljevalno vsebino za krepitev zdravja in dobrega počutja, ter prenova vodnega parka Terme 3000.

V Zdravilišču Radenci se bodo lotili prenove restavracijskih prostorov. Na Bledu pa zaključujejo klimatizacijo preostalih sob v hotelu Park ter prenavljajo gostinske obrate na blejski promenadi.

Terme Olimia medtem načrtujejo celostno prenovo in dopolnitev Wellness hotela Sotelia. Vrednost naložbe, ki bo trajala od marca do konca junija, je ocenjena na okrog milijonov evrov.

Terme Zreče letos ne načrtujejo novosti, ki bi bile povezane z investicijsko dejavnostjo. V prihodnjih mesecih si bodo še naprej prizadevali nadgrajevati vsebino svojih temeljnih in nišnih produktov ter še naprej dvigovati njihovo kakovost.