Slovenija

Župani grozijo z 'loško zaporo' mostu v Mednem

STA/G.G.
9. 11. 2015, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Župani občin Medvode, Škofja Loka, Žiri, Železniki in Gorenja vas - Poljane od ministrstva za infrastrukturo terjajo takojšnjo rešitev prometnega zamaška na mostu v Mednem. Če v mesecu dni ne bo pozitivne rešitve, napovedujejo "loški scenarij" zapore.

STA
Našel se je denar, zdaj je potrebno most v Mednem le še sanirati.

Kot so danes sporočili župani omenjenih petih občin, so tak sklep sprejeli na petkovem sestanku, so pa sicer pripravljeni pomagati pri reševanju težav.

Z direkcije za infrastrukturo so prejšnji teden sporočili, da se rekonstrukcija cestnega nadvoza nad gorenjsko železniško progo pri Mednem in premostitev na potoku pred Medvodami se še ne bo začela. Direkcija je izbrala izvajalca, tekmec se je pritožil. Nato je izbrala slednjega, a je tudi prvi vložil zahtevek za revizijo.

Direkcija je oddala rekonstrukcijo mostu, ki ga dnevno prečka več kot 20.000 vozil, družbama CVP Inženirig kot vodilnemu partnerju in partnerju Hip Plus. Na izbor se je pritožila sevniška družba Rafael in državna revizijska komisija je izbor razveljavila.

Nato je direkcija za sanacijo izbrala skupino ponudnikov Rafael in SŽ-ŽGP Ljubljana, a se je neizbrani ponudnik pritožil, saj je direkcija v torek prejela njegov revizijski zahtevek.

Direkcija je sicer najprej predvidela začasno rešitev mostu v Mednem. Nato je država poleti zagotovila 15 milijonov evrov dodatnih sredstev za najbolj nujna dela na premostitvenih objektih, po katerih je bil lani zaradi dotrajanosti promet omejen, in med katerimi je tudi most pred Medvodami. Direkcija je nato razpis za začasno rešitev prekinila in sredi junija objavila razpis za njegovo rekonstrukcijo.