Slovenija

Cerar: 'Če je potrebno, smo pripravljeni že danes postaviti ograjo'

STA/G.G.
28. 10. 2015, 11.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vlada bo jutri obravnavala vse možne ukrepe, ki jih bo treba sprejeti ob morebitnem neupoštevanju zavez z nedeljskega mini vrha EU-Balkan, je dejal premier Miro Cerar. Sam je pripravljen storiti vse za zavarovanje slovenskih interesov in lokalnega prebivalstva.

STA
Miro Cerar pravi, da je sam pripravljen storiti vse za zavarovanje slovenskih interesov in lokalnega prebivalstva.

Kot je dejal Cerar, pozorno opazujejo, ali se zaveze z nedeljskega vrha izpolnjujejo. Če bi ugotovili, da temu ni tako, bo Slovenija zaostrila ukrepe na meji. Takoj ko bo vlada sprejela oceno, da je to potrebno, "smo pripravljeni že danes postaviti ograjo" na meji s Hrvaško za obvladovanje toka migrantov, je napovedal Cerar.

Prepričan je, da je treba slovenske interese in lokalno prebivalstvo zavarovati pred nekontroliranim migrantskim tokom, hkrati pa je treba s tistimi, ki prihajajo k nam, ravnati humano.

Cerar se je zelo kritično odzval tudi na pismo predsednika največje opozicijske stranke SDS Janeza Janše, ki na sejo sveta kljub vabilom ni prišel, nato pa je v pismu pojasnil vzroke za to. Vsak, ki želi dobro Sloveniji, mora delovati skupaj z drugimi, je bil odločen predsednik vlade. Spomnil je na vse delavce in prostovoljce, ki nesebično in požrtvovalno pri oskrbi beguncev delujejo skupaj.