Slovenija

Slovenija nujno potrebuje približno 10 milijonov

STA
26. 10. 2015, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Slovenija je v nedeljo zaprosila za približno deset milijonov nujne finančne pomoči za soočanje z izjemnim pritokom beguncev in migrantov, so danes sporočili v Evropski komisiji v Bruslju.

STA
Za Slovenijo je sicer v sklopu rednega financiranja namenjenih okoli 56 milijonov evrov.

Komisija bo po pričakovanjih odobrila približno deset milijonov evrov nujne pomoči v okviru sklada za azil, migracije in integracijo ter sklada za notranjo varnost, a o podrobnostih in natančnem znesku se še usklajujejo s slovenskimi oblastmi, so pojasnili v Bruslju.

Nujno pomoč, ki je na voljo članicam unije pod največjimi migracijskimi pritiski v tem letu, je unija zaradi izrednih razmer nedavno povečala za 100 milijonov evrov.

Za Slovenijo je sicer v sklopu rednega financiranja v okviru omenjenih skladov v obdobju 2014-2020 namenjenih okoli 56 milijonov evrov. Od tega so bili v letu 2015 že izplačani približno štirje milijoni evrov.

Nujno pomoč, ki je na voljo članicam unije pod največjimi migracijskimi pritiski v tem letu, je unija zaradi izrednih razmer nedavno povečala za 100 milijonov evrov. Pred tem je bilo nujno financiranje letos že podvojeno na 73 milijonov evrov, a so bila ta sredstva izčrpana.