Slovenija

Kdo bi delal za DUTB?

STA
21. 10. 2015, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je objavila javni razpis za upravljanje nepremičnin, ki so v njeni lasti. Slaba banka ima trenutno v upravljanju štiri objekte, v katerih izkazuje večinsko lastništvo in ima pravico izbrati upravnika. Ponudbe bo zbirala do 26. novembra.

STA

DUTB z razpisom v upravljanje ponuja več stanovanjskih objektov v Markovcu pri Kopru (skupna neto površina 51.095 kvadratnih metov), objekte v Gameljnah pri Ljubljani (skupna površina 6571 kvadratnih metrov), objekt v Velenju (2893 kvadratnih metrov) in objekt v celjskem naselju Hudinja (4017 kvadratnih metrov).

DUTB je medtem objavila tudi poziv za prodajo ali oddajo poslovnih prostorov v ljubljanski soseski Celovški dvori. Sredi julija je zagnala spletno stran s podatki o Celovških dvorih, na njej pa so tudi opisi praznih stanovanj, a brez cen, saj je njihovo lastništvo predmet spora z NLB.

Podobno spletno stran naj bi po načrtih zagnala proti koncu leta za predstavitev 215 stanovanj v soseski Nokturno na koprskem Markovcu. Tam potekajo obnovitvena dela, da bodo ta nared za prodajo.