Požar v pismu Pečečniku očita, da je tik pred izidom revij in samo nekaj ur po podpisu pogodbe umaknil sofinanciranje projekta, čeprav je to bila njegova obveznost tudi na podlagi pogodbe o ustanovitvi Pincip Medie.

V pismu je Požar spomnil, da je Pečečnik tako odločitev najavil potem, ko je zavrnil prošnjo po zaposlitvi "neke meni neznane novinarke", ko ni sprejel predloga, naj kot svetovalca za strukturo revij zaposli Pečečnikovega sina, predvsem pa potem, ko je zavrnil podpis leasing pogodbe z družbo Pečečnikove žene Mašonta za odkup poslovnih prostorov v ljubljanski stavbi Rotonda.

Požar v pismu tudi navaja, da Pečečnik doslej v projekt ni vložil "niti enega centa", razen svojega deleža ustanovitvenega kapitala v višini 10.000 evrov. "Zato so (bile) njegove zapisane besede, da mu bom moral jaz povrniti njegov vložek v 12 mesecih, sicer bo projekt v celoti prevzel on, čisto navadne nebuloze," je še zapisal.

Požar je načrtoval ponovno izdajo šestih revij - Jana, Lady, Stop, Obrazi, Anja in Kih. Pečečnik naj bi zagotovil denar za nakup in skrbel za finančni del, Požar pa bi vsebinsko skrbel za izdajo revij.

Iz NKBM so v sredo sporočili, da Princip Media, ki je želela od KBM Leasinga odkupiti 44 blagovnih znamk Dela Revij in nekatere revije ponovno pripeljati na trg, ni izpolnila obveznosti iz pogodbe, zato je KBM Leasing od nje odstopil. Z odstopom od pogodbe je Princip Media izgubila pravica do uporabe blagovnih znamk Dela Revij.